Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι κατασκευαστές επιλέγουν την Κίνα για την παγκόσμια πρεμιέρα των μοντέλων τους.
Μετά την Mercedes-Benz, που θα παρουσιάσει στην ασιατική χώρα την πρωτότυπη εκδοχή της νέας A-Class και η Audi επιφυλάσσει για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης μια μεγάλη έκπληξη.
Ο λόγος φυσικά για το Q3, το μικρότερο σε διαστάσεις crossover της γερμανικής φίρμας που έρχεται να σταθεί απέναντι στην BMW X1 αλλά και στο ομόσταβλο VW Tiguan.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τo συμπαγών διαστάσεων Audi θα προσφέρεται αρχικά με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, ο οποίος ανάλογα με την έκδοση θα αποδίδει 170 ή 210 ίππους.
Οι υποψήφιοι αγοραστές του Q3 θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή στο ημι-αυτόματο διπλού συμπλέκτη S-Tronic, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης.
Στο μέλλον βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον ενδεχόμενο εξέλιξης δικίνητων εκδόσεων με την τοποθέτηση μικρότερων σε ισχύ και κυβισμό κινητήρων.
Έχοντας ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες, το Audi Q3 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.