Οι Αιγύπτιοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές
Σε συντριπτικό ποσοστό αποδέχθηκαν οι Αιγύπτιοι τις συνταγματικές αλλαγές που ανοίγουν το δρόμο στη διενέργεια βουλευτικών και προεδρικών εκλογών και αίρουν τους περιορισμούς στα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Τα επίσημα αποτελέσματα από το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή δίνουν 77% υπέρ του «ναι». Οι κοινοβουλευτικές εκλογές μπορούν να διενεργηθούν το νωρίτερο το Σεπτέμβριο.
Σε συντριπτικό ποσοστό αποδέχθηκαν οι Αιγύπτιοι τις συνταγματικές αλλαγές που ανοίγουν το δρόμο στη διενέργεια βουλευτικών και προεδρικών εκλογών και αίρουν τους περιορισμούς στα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Τα επίσημα αποτελέσματα από το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή δίνουν 77% υπέρ του «ναι».
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές μπορούν να διενεργηθούν το νωρίτερο το Σεπτέμβριο.
Η Αδελφοί Μουσουλμάνοι και απομεινάρια του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ είχαν ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, και οι αναλυτές εκτιμούν πως θα είναι εκείνοι που θα επωφεληθούν περισσότερο από τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Οι μεταρρυθμιστές είχαν ταχθεί αρνητικά, ζητώντας την πλήρη κατάργηση και εκ νέου κατάρτιση του Συντάγματος.
Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Κυριακής ότι υποστήριξε τις συνταγματικές αλλαγές ποσοστό 77% σε σύνολο 18, 5 εκατομμυρίων Αιγυπτίων που ψήφισαν. Η προσέλευση στις κάλπες άγγιξε το 41,2% σε σύνολο 45 εκατ. εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442