Κύκλο επαφών με οργανώσεις μεταναστών ξεκινά το υπουργείο Εργασίας
Συναντήσεις με εκπροσώπους και οργανώσεις μεταναστών είχαν την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, και η υφυπουργός Ά.Νταλάρα, ξεκινώντας κύκλο επαφών με οργανώσεις και φορείς για τη διαδικασία παροχής και ανανέωσης των αδειών παραμονής. Λόγω της κρίσης στην αγορά εργασίας, κινδυνεύει η ανανέωση της άδειας αρκετών μεταναστών που βρίσκονται για χρόνια στη χώρα, καθώς πολλοί δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα.
Συναντήσεις με εκπροσώπους και οργανώσεις μεταναστών, είχαν την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, και η υφυπουργός Ά.Νταλάρα, ξεκινώντας κύκλο επαφών με οργανώσεις και φορείς για τη διαδικασία παροχής και ανανέωσης των αδειών παραμονής.
Οι συναντήσεις αυτές, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, στοχεύουν στην ενημέρωση των φορέων των μεταναστών, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την επικαιροποίηση των κριτηρίων που διέπουν την παροχή άδειας διαμονής σε όσους μετανάστες εργάζονται νόμιμα στη χώρα.
Το εισοδηματικό κριτήριο είναι ένα από τα κριτήρια της νομιμοποίησης των μεταναστών.
Σήμερα, για την ανανέωση της άδειας παραμονής των νόμιμων μεταναστών απαιτούνται 151 ένσημα το χρόνο και οι φορείς των μεταναστών υποστηρίζουν, ότι εξαιτίας της ανεργίας, πολλοί μετανάστες δεν καλύπτουν το εισοδηματικό κριτήριο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστούν παράνομοι.
Παρεμβάσεις για το θέμα έχουν κάνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας παράλληλα και το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας που πλήττει κυρίως τους μετανάστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνεχίζουν να τραβούν την… ανηφόρα οι τιμές στα ακίνητα
- Συγκινητικές στιγμές τα μεσάνυχτα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Επαναπατρίστηκαν 450 Έλληνες από το Ντουμπάι
- Μπακς – Τζαζ 113-99: «Καθάρισε» ο Αντετοκούνμπο για το Μιλγουόκι (vids)
- Σπουδαίο ντέρμπι στο κατάμεστο Καραϊσκάκη: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν νίκη κορυφής
- Όλοι έχουμε μυστικά, αλλά πώς μας επηρεάζουν;
- Εντείνονται οι ανηλεείς επιθέσεις σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Κοντά σε εκλογή νέου ανώτατου ηγέτη το Ιράν
- Νέες επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου: Τρεις τραυματίες στο Μπαχρέιν, πλήγμα σε υποδομές στο Κουβέιτ
- Γυναίκες σε… μέχρι χθες ανδροκρατούμενα «κάστρα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442