Η πολιτική της Fed μπορεί να οδηγήσει σε «πλημμύρα κεφαλαίων», λέει το ΔΝΤ
Η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και την εκτύπωση νέου χρήματος, μπορεί να προκαλέσει «πλημμύρα κεφαλαίων», όπως επισημαίνεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και την εκτύπωση νέου χρήματος, μπορεί να προκαλέσει «πλημμύρα κεφαλαίων», όπως επισημαίνεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η έκθεση ετοιμάσθηκε εν όψει της Συνόδου της «Ομάδας των 20» την Παρασκευή και το Σάββατο στο Παρίσι.
Το ΔΝΤ σημειώνει ότι η βραδεία οικονομική ανάκαμψη στις αναπτυγμένες οικονομίες συγκρατεί τους μισθούς και τον πληθωρισμό και έτσι η χαλαρή νομισματική πολιτική είναι «η σωστή πολιτική» για τις χώρες αυτές, αλλά «από την πλευρά των άλλων χωρών, υπάρχει ανησυχία ότι η νομισματική χαλάρωση στις ΗΠΑ μπορεί να καταλήξει σε πλημμύρα κεφαλαίων, αν και δεν φαίνεται στα πρόσφατα στοιχεία».
Η Κίνα, όπως και άλλες αναδυόμενες χώρες, έχουν ήδη επικρίνει τις ΗΠΑ, ότι με το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για την αγορά ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων από την Fed, αυξάνουν τη ρευστότητα και προκαλούν εισροές «ζεστού χρήματος» στις οικονομίες τους.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας