«Εκλογές και στη Γάζα, αλλιώς καθόλου» προειδοποιεί ο Μ.Αμπάς
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν θα γίνουν εάν η Χαμάς αρνηθεί να επιτρέψει στους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν θα γίνουν εάν η Χαμάς αρνηθεί να επιτρέψει στους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
«Οι εκλογές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και χωρίς αυτό δεν μπορούμε να διεξάγουμε εκλογές» είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.
Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν οι προεδρικές και οι κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει μέσα στο 2007, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ.
Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έχει ανακοινώσει ότι θα απέχει από τις εκλογές.
«Η Χαμάς πιστεύει στις εκλογές αλλά οι εκλογές έρχονται μόνο μετά από πολιτική συμφιλίωση», είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη Δύση.
Η προηγούμενη αναμέτρηση, το 2006, όπου επικράτησε η Χαμάς, χωρίς αυτό να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, οδήγησε σε διάσπαση στο εσωτερικό της Αρχής με την Φατάχ να ελέγχει πλέον τα εδάφη στη Δυτική Όχθη και την Χαμάς να ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
- Καταστροφές σε δέντρα και κολώνες ρεύματος στο Δήμο Θέρμης από τους θυελλώδεις ανέμους
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Στο σφυρί ξανά η ακίνητη περιουσία του – Πόσα σπίτια του κινδυνεύουν
- «Η καρδιά μου ανήκει στον Ολυμπιακό» – O Σπανούλης αποκάλυψε γιατί δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα το 2015
- Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442