Υψηλότερα των 1.600 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν αποκλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο. Το κλίμα παραμένει θετικό παρά την ανακοίνωση ότι ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται τον Ιανουάριο, εξαιτίας της αναιμικής εγχώριας ζήτησης. Άνοδο παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα των συναλλαγών μετά την αποκλιμάκωση των ανησυχιών για την έκρυθμη κατάσταση στην Αίγυπτο και ενώ οι τράπεζες και οι μεταλλευτικές καταγράφουν ισχυρά κέρδη.
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν αποκλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο.
Το κλίμα παρέμεινε θετικό παρά την ανακοίνωση ότι ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται τον Ιανουάριο, εξαιτίας της αναιμικής εγχώριας ζήτησης.
Στις 11:10 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 1,65% στις 1.619,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 29 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,79%, της μεσαίας κέρδιζε 1,68% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,95%. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 2,54%.
Από τους τίτλους που διακινούνταν στην αγορά, 90 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 17 πτωτικά και 14 ήταν στάσιμες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread διαμορφωνόταν στις 807 μονάδες βάσης (-11 σε σχέση με το άνοιγμα).
Άνοδο παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα των συναλλαγών μετά την αποκλιμάκωση των ανησυχιών για την έκρυθμη κατάσταση στην Αίγυπτο και ενώ οι τράπεζες και οι μεταλλευτικές καταγράφουν ισχυρά κέρδη.
Με άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,98% και διαμορφώθηκε στις 5.920,68 μονάδες. Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,79% και διαμορφώθηκε στις 4.037,14 μονάδες. Με άνοδο άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,79% και διαμορφώθηκε στις 7.133,34 μονάδες.
Με ελαφρά άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 36,58 μονάδες, σε ποσοστό 0,36% , και διαμορφώθηκε στις 10.274,50 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Κολίνα στηρίζει το «ένα σουτ» στα πέναλτι
- Πώς θα εκπληρώσει η ΕΕ την υπόσχεσή της στα παιδιά; – Το ένα τέταρτο των παιδιών στην Ευρώπη αντιμέτωπο με τη φτώχεια
- Συνταγή: Σφουγγάτο
- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)







































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442