Peugeot 508 «Allroad»: Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2011 στην Φρανκφούρτη
Αποφασισμένη να απαντήσει στις τετρακίνητες προτάσεις premium κατασκευαστών, η γαλλική φίρμα διευρύνει τη γκάμα του 508 με μια έκδοση-έκπληξη.
Εμπνευσμένη από την παρουσία στη διεθνή αγορά, αυτοκινήτων όπως τα Audi Allroad και Volvo XC70, ακόμη και της Skoda Octavia Scout, η Peugeot εξελίσσει την δική της offroad πρόταση η οποία βασίζεται στο ολοκαίνουριο 508 SW.
Η αυξημένη απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος υποδηλώνει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι προθέσεις της γαλλικής εταιρείας σχετικά με τα μοτέρ που θα βρίσκονται κάτω από το καπό του.
Μια «λεπτομέρεια» η οποία θα έχει διευκρινισθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιασθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είτε με την πλήρη γκάμα κινητήρων του 508 -1,6 λίτρων βενζίνης ισχύος 120 και 156 ίππων, 1,6 diesel απόδοσης 112 ίππων, 2,0 λίτρων diesel ισχύος 140 και 163 ίππων και 2,2 λίτρων diesel απόδοσης 204 ίππων- είτε με έναν από αυτούς, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες εταιρείες.
Σημειώστε ότι στη γκάμα του 508 θα προστεθεί, το 2012, η τεχνολογία HYbrid4 η οποία συνδυάζει την ύπαρξη δίλιτρου diesel κινητήρα HDi και ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με συνολική απόδοση 200 ίππους και ένα «by wire» σύστημα τετρακίνησης το οποίο δεν επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Οι τελευταίες μάλιστα υπολογίζονται σε 99 γραμ./χλμ.
AUTOMEDIA
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
- Λιγότερος φόρος για πέντε κατηγορίες φορολογουμένων – Για τα εισοδήματα του 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442