Αυξημένο ενδιαφέρον για το ομόλογο του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας
Επιτυχημένη έκρινε η Κομισιόν την πρώτη έκδοση του ομολόγου ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της Ιρλανδίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.
Επιτυχημένη έκρινε η Κομισιόν την πρώτη έκδοση του ομολόγου που θα χρηματοδοτήσει την Ιρλανδία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.
Το ομόλογο ύψους 5 δισεκατομμυρίων διατέθηκε στους επενδυτές την Τετάρτη που ανταποκρίθηκαν θετικά και κάλυψαν τρεις φορές την έκδοση. Το επιτόκιο ανήλθε σε περίπου 2,5%, κάπως υψηλότερο από το αντίστοιχο της Γερμανίας και της Γαλλίας που είναι στο 1,77% και 2,08% αντίστοιχα.
Η επόμενη έκδοση, ύψους 3 δισεκατομμυρίων, θα γίνει στο τέλος τους μήνα και θα ακολουθήσουν και άλλες τρεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα χορηγήσουν από κοινού στην Ιρλανδία περίπου 40 δισ. ευρώ, δηλαδή τα μισά από τα κεφάλαια που προβλέπει το συνολικό πακέτο χρηματοδότησες της χώρας ύψους 85 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)




























![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442