Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης
Συνεχίζεται και το Σάββατο ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή η απολογία του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ. Την Παρασκευή, ο επιχειρηματίας δεν λογοδότησε για τις δύο κακουργηματικές πράξεις που κατηγορείται, εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε στα δικαστήρια από συγκεντρωμένους επενδυτές και ασφαλισμένους.
Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, που απολογήθηκε το Σάββατο για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η απολογία ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίστηκε το Σάββατο, μιας και την Παρασκευή, ο επιχειρηματίας δεν λογοδότησε για τις δύο κακουργηματικές πράξεις που κατηγορείται, εξαιτίας μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε από συγκεντρωμένους επενδυτές και ασφαλισμένους.
Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τον επιχειρηματία και αποδοκίμασαν έντονα συνεργάτη του, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ μέχρι και ο ανακριτής -τον οποίο θεώρησαν μάρτυρα του Ψωμιάδη- άκουσε υβριστικές φωνές.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, στον οποίο στενός συνεργάτης του Ψωμιάδη κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε και πάλι στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία -πριν εκπνεύσει η προθεσμία των 5 ημερών, που παρέχει ο νόμος για την απολογία συλληφθέντος μετά από ένταλμα- ώστε μετά ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.
Εις βάρος του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τα δανειακά ομόλογα που εξέδωσε η ΑΣΠΙΣ CAPITAL μέχρι και το 2006, υποσχόμενη στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις.
Τα δύο μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία -που τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα- διώκονται γιατί ήταν μέλη του ΔΣ της εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442