
Αναζητούνται λύσεις εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Nοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού.
Ρέθυμνο: Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Nοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού.
«Οργανισμός λειτουργίας ανύπαρκτος, τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό, ανανέωση παρωχημένου και πολυδάπανου εξοπλισμού, οίκημα νοσοκομειακό απαράδεκτο για μονάδα που προσφέρει και διδάσκει υγεία, Κέντρα Υγείας υποβαθμισμένα και σοβαρή υποχρηματοδότηση του ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης του νοσοκομείου, σε βαθμό που θα μπορούσε να ακυρώσει το 1/3 των εφημεριών του μήνα», είναι ορισμένα από τα δεδομένα που περιγράφουν τη κατάσταση.
Ήδη η Ένωση Γιατρών έχει έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο επισημαίνοντας του: «τον επικίνδυνα ανεπαρκή για τις ανάγκες νοσηλείας, αριθμό των νοσηλευτών, το αδιέξοδο της χρηματοδότησης του προγράμματος εφημέρευσης στα νοσοκομεία Β’ ζώνης, τις συνθήκες μη ασφαλούς ιατρικής κάλυψης καθώς επίσης τις πολυεπίπεδες ανάγκες πρόληψης, περίθαλψης, αποκατάστασης των ασθενών οι οποίες λόγω τραγικών ελλείψεων δημιουργούν κινδύνους για τους ασθενείς και τον πληθυσμό του νομού».
Αμέσως μετά τις εκλογές και σε εύλογο χρονικό διάστημα ο υπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου με στόχο να ανευρεθούν λύσεις και να δοθούν συνολικότερες και σαφείς απαντήσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τη θέση της Ένωσης: «θα υπάρξουν όλοι εκείνοι οι αγώνες προσπάθειες και συναντήσεις, έως ότου οι υπηρεσίες υγείας στο Ρέθυμνο να αναβαθμιστούν συνολικά, να γίνουν αντίστοιχες στις σύγχρονες, αλλά πάνω από όλα από όλα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δωρεάν και δημόσια παροχή υγείας ως συνταγματικής υποχρέωσης της πολιτείας».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, και ο ίδιος θα κινητοποιηθεί προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του νοσοκομείου: «ένας διευρυμένος δήμος όπως ο δήμος Ρεθύμνης είναι η εικόνα ολόκληρου του νομού. Είναι υποχρέωση μας να εξετάσουμε το συγκεκριμένο θέμα και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, με διεκδικητικό χαρακτήρα, για το συμφέρον των πολιτών και ολόκληρου του νομού».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442