Έκοψαν εισιτήρια Ρεάλ, Μπάγερν και Τσέλσι, «επτάρα» από την Μαρσέιγ
Στο μεγάλο ντέρμπι του Σαν Σίρο, η Ρεάλ Μαδρίτης απέσπασε την ισοπαλία που χρειαζόταν για να πάρει πρόωρα το εισιτήριο για τη φάση των «16», με τον Πέδρο Λεόν να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις απέναντι στη Μίλαν για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Την πρόκριση εξασφάλισαν και οι Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι (4-0 την Κλουζ και 4-1 τη Σπαρτάκ Μόσχας, αντίστοιχα), ενώ τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του θεσμού πέτυχε η Μαρσέιγ, συντρίβοντας με 7-0 τη Ζίλινα.
Στο μεγάλο ντέρμπι του Σαν Σίρο, η Ρεάλ Μαδρίτης απέσπασε την ισοπαλία που χρειαζόταν για να πάρει πρόωρα το εισιτήριο για τη φάση των «16», με τον Πέδρο Λεόν να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις απέναντι στη Μίλαν για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Την πρόκριση εξασφάλισαν και οι Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι (4-0 την Κλουζ και 4-1 τη Σπαρτάκ Μόσχας, αντίστοιχα), ενώ τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του θεσμού πέτυχε η Μαρσέιγ, συντρίβοντας με 7-0 τη Ζίλινα.
5ος όμιλος
Βασιλεία – Ρόμα 2-3
16′ ΓΚΟΛ 0-1 Με πλασέ ο Μενέζ ανοίγει το σκορ για τους Ρωμαίους
27′ ΓΚΟΛ 0-2 Ο Τότι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διπλασιάζει τα τέρματα της Ρόμα
69′ ΓΚΟΛ 1-2 Ο Φράι εκμετελλεύεται την άστοχη έξοδο του Ζούλιο Σέρζιο και μειώνει για τους Ελβετούς
76′ ΓΚΟΛ 1-3 ο Γκρέκο με σουτ μέσα από την περιοχή φέρνει και πάλι τη Ρόμα κοντά στη νίκη
83′ ΓΚΟΛ 2-3 Ο νεαρός Σαγκιρί μειώνει για την Βασιλεία
Την πρόκρισή της στη φάση των «16» πανηγύρισε η Μπάγερν Μονάχου που, αν και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απουσιών, συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας την Κλουζ κι έκανε το 4 στα 4 στον 5ο όμιλο.
Μεγάλο πρωταγωνιστής για τους βαυαρούς ήταν ο Μάριο Γκόμες ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, οδηγώντας την ομάδα του στον θρίαμβο. Ο άσος των φιλοξενουμένων άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, ενώ 12 λεπτά αργότερα ο Αλτιντοπ έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Σβαϊνστάιγκερ κι εκείνος πάσαρε στον Γκόμεζ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.
Ο παίκτης ολοκλήρωσε το χατ τρικ του στο 71′ και στο 90′ ο Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
12′ ΓΚΟΛ 0-1 Μετά από σέντρα του Σβάινστάιγκερ, ο Οτλ δεν κατορθώνει να σκοράρει κάτι που κάνει ο Μάριο Γκόμες στην επαναφορά
24′ ΓΚΟΛ 0-2 Σέντρα από τον Αλτιντοπ, κεφαλιά του Σβάινστάιγκερ βρίσκει σε πλεονεκτική θέση τον Μάριο Γκόμες που σκοράρει ξανά
71′ ΓΚΟΛ 3-0 Με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Γκόμες κάνει χατ-τρικ
90′ ΓΚΟΛ 4-0 Ο Μίλερ εκμεταλλεύεται τις κόντρες και σκοράρει
Ιστορία έγραψε η Μαρσέιγ με την εκπληκτική νίκη της 7-0 στη Σλοβακία επί της Ζίλινα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στα χρονικά του Champions League, αλλά και τη δεύτερη ευρύτερη συνολικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το 1965 η Μπενφίκα είχε συντρίψει 8-0 τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο κι αυτή παραμένει στο Νο1 της μεγαλύτερης εκτός έδρας διαφοράς.
Παράλληλα, και ανεξαρτήτως έδρας, το σημερινό σκορ συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό πίνακα των ρεκόρ του Champions League. Αναλυτικά οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του θεσμού:
Σκορ Αγώνας Ημερομηνία
8-0 Λίβερπουλ-Μπεσίκτας 06/11/2007
7-0 Γιουβέντους-Ολυμπιακός 10/12/2003
7-0 Αρσεναλ-Σλάβια Πράγας 23/10/2007
0-7 Ζίλινα-Αρσεναλ 03/11/2010
7-1 Μάντσεστερ Γ.-Ρόμα 10/04/2007
7-1 Μπάγερν-Σπόρτινγκ Λισ. 10/03/2009
Οι Μασσαλοί δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό τους, έχοντας τους Ζινιάκ και Λούτσο Γκονζάλες σε μεγάλη μέρα. Ο Γάλλος άνοιξε τον χορό των γκολ κάνοντας το 1-0 στο 12′ με ένα… τυχερό γκολ, ενώ στο 21′ διπλασίασε τα τέρματά του με αριστερό πλασέ.
Στο 24′ ο Χάιντσε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Ρεμί να στέλνει την ομάδα του με προβάδισμα 4 τερμάτων στα αποδυτήρια με το γκολ του στο 36′.
Οι Μασσαλοί ήταν καταιγιστικοί και στην επανάληψη. Ο Λούτσο Γκονζάλες έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 52′ και ο Ζινιάκ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του δύο λεπτά αργότερα. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λούτσο Γκονζάλες με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 63ο λεπτό.
12′ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Ζινιάκ «τσιμπάει» την μπάλα τη στέλνει στα δίχτυα της εστίας του Ντουντράβκα
21′ ΓΚΟΛ 0-2 Αντεπίθεση της Μαρσέιγ, ο Ζινιάκ γίνεται κάτοχος της μπάλας, προσπερνά τον τελευταίο αμυντικό και διπλασιάζει τα τέρματά του
24′ ΓΚΟΛ 0-3 Ο Χάιντσε με κεφαλιά «καθαρίζει» νωρίς νωρίς το ματς για την Μαρσέιγ
36′ ΓΚΟΛ 0-4 Ο Ρεμί συνεχίζει το πάρτι των Μαρσεγέζων
52′ ΓΚΟΛ 0-5 Ο Λούτσο Γκονζάλες με κεφαλιά μέσα από την περιοχή δίνει συνέχεια στο γαλλικό πάρτι
54′ ΓΚΟΛ 0-6 Χατ-τρικ από τον Ζινιάκ και η Μαρσέιγ συνεχίζει…
63′ ΓΚΟΛ 0-7 Ο Λούτσο Γκονζάλες με αριστερό πλασέ κάνει το 7-0 για τους Γάλλους
Αντάξιο των προσδοκιών ήταν το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε καλύτερα μέσα στο Σαν Σίρο απέναντι στη Μίλαν κι αν και δεν κατάφερε να σπάσει την παράδοση που τη θέλει να μην κερδίζει στο γήπεδο του Μιλάνου, απέσπασε στις καθυστερήσεις την ισοπαλία με 2-2 χάρη στον νεαρό Πέδρο Λεόν και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Οι «μερένχες» μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν τον Αμπιάτι, με αποκορύφωμα τη διπλή ευκαιρία του 17ου λεπτού με πρωταγωνιστές τον Ιγκουαΐν και τον εξαιρετικό στην αναμέτρηση Ντι Μαρία που κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αγωνιστεί.
Ο Ιμπραΐμοβιτς έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Μίλαν στο 23ο λεπτό, όταν ο Κασίγιας αναγκάστηκε να διώξει με τα πόδια την προσπάθεια του σουηδού σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, αλλά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ράμος έκλεψε την μπάλα κι έβγαλε στον Ντι Μαρία, ο οποίος έκανε εξαιρετική προσπάθεια και πάσαρε στον Ιγκουαΐν που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0, πετυχαίνοντας το 700ό γκολ της «Βασίλισσας»!
Στην επανάληψη, ο Ιντζάγκι, ο οποίος πέρασε αλλαγή στη θέση του Ροναλντίνιο στο 60ό λεπτό, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει την ομάδα του να χάσει. Στο 68′ ο Ιμπραΐμοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πέπε, ο Κασίγιας δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα κι ο Πίπο έφερε με κεφαλιά το ματς στα ίσα, ενώ 10 λεπτά αργότερα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ, έδωσε προβάδισμα στους ροσονέρι.
Παρόλα αυτά, ο Ζοζέ Μουρίνιο και οι παίκτες του δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Οι αλλαγές του Πορτογάλου, Μπενζεμά και Πέδρο Λεόν αποδείχθηκαν… χρυσές, με τους δύο παίκτες να συνδυάζονται υποδειγματικά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και τον τελευταίο να περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αμπιάτι διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
45′ ΓΚΟΛ 0-1 Κάθετη μπαλιά του Ντι Μαρία στον Ιγκουαΐν, ο οποίος με διαγώνιο σουτ σκοράρει
68′ ΓΚΟΛ 1-1 Σέντρα σουτ του Ιμπραΐμοβιτς, άστοχη έξοδος του Κασίγιας που δεν βρίσκει την μπάλα και ο Ιντζάγκι που έρχεται πίσω από τον Ισπανό τερματοφύλακα ισοφαρίζει
78′ ΓΚΟΛ 2-1 Ο Ιντζάγκι από θέση οφσάιντ γίνεται κάτοχος της μπάλας και πλασάρει τον Κασίγιας
90′ ΓΚΟΛ 2-2 Ο Πέδρο Λεόν περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αμπιάτι και ισοφαρίζει ξεσηκώνοντας τον Ζοζέ Μουρίνιο
10′ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Γουόλκοτ ξεχύνεται στην αντεπίθεση και ολοκληρώνει επιτυχώς την προσπάθειά του
26′ ΓΚΟΛ 1-1 Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τσιγκρίντσι πιάνει την κεφαλιά μέσα από τα καρέ της Αρσεναλ, η μπάλα χτυπά και στον Ίστμοντ και καταλήγει στα δίχτυα
45′ ΓΚΟΛ 2-1 Εξαιρετική προσπάθεια του Σρνα, που νίκησε τον Κλισί και βρήκε αφύλακτο τον Εντουάρντο, ο οποίος σκόραρε – όπως και στο πρώτο ματς – εις βάρος της τέως ομάδας του χωρίς να πανηγυρίσει
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας