Μεγάλη περιθώρια στην οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα βλέπει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
Την πεποίθηση ότι, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας της χώρας του με την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, σε δηλώσεις του, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη.
Την πεποίθηση ότι, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας της χώρας του με την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, σε δηλώσεις του, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο κ. Σισμέκ εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να συνεχίσει και να επεκτείνει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα, προς όφελος των δύο λαών.
«Δεν βλέπω γιατί να μην προχωρήσουμε σε άλλα κοινά σχέδια, ύστερα από τον αγωγό TGI (Τουρκία – Ελλάδα – Ιταλία)», είπε.
Ενέργεια, εμπόριο, έργα υποδομής κοινού ενδιαφέροντος, είναι μερικοί από τους τομείς, στους οποίους υπάρχουν θετικές προοπτικές για τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Ο ίδιος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της κρίσης, τα οποία, όπως είπε, «κατευθύνονται σε σωστή πορεία».
Το ύψος των επενδύσεων για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων, με γνώμονα την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών, θα ανέλθει σε 130 δισ. δολάρια, εκτίμησε.
Σ’ αυτό το επενδυτικό πακέτο εντάσσεται και το σχέδιο κατασκευής πυρηνικής μονάδας, από την οποία η Τουρκία θα διαθέτει 500 MW ηλεκτρικής ενέργειας σε δέκα χρόνια, είπε ο κ. Σιμσέκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις ενδεχόμενες πηγές του φυσικού αερίου για το διεθνή αγωγό Nabucco (στον οποίο η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, όπως υπογράμμισε ο κ. Σιμσέκ), ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις καλές προοπτικές που προσφέρουν, κατά την άποψή του, οι πηγές του Αζερμπαϊτζάν, του Τουρκμενιστάν και του Ιράκ για την αποδοτική λειτουργία του αγωγού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442