Τουλάχιστον 27 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ μελών συμμορίας και Αρχών στο Μεξικό
Πολύωρη ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ στρατιωτών στο Μεξικό και μελών συμμορίας που συνδέεται με το καρτέλ των ναρκωτικών, προκάλεσε τον θάνατο 27 ατόμων στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας. Ο πρόεδρος της χώρας παραδέχθηκε ότι η βία έχει αυξηθεί, αλλά πρόσθεσε ότι η μάχη θα πρέπει να συνεχιστεί.
Πολύωρη ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ στρατιωτών στο Μεξικό και μελών συμμορίας που συνδέεται με το καρτέλ των ναρκωτικών, προκάλεσε τον θάνατο 27 ατόμων στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι μια περίπολος δέχθηκε πυρά, καθώς πλησίαζε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης των μελών της συμμορίας Zetas στην περιοχή Ζενεράλ Τερβίνο, κοντά στην πόλη Μοντερέι, την βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας.
Ακολούθησε μάχη μεταξύ των δύο πλευρών, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό, 27 μέλη της συμμορίας, ενώ τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.
Η συμμορία των Zetas κατηγορείται για πολλές επιθέσεις με εκρηκτικά στην περιοχή καθώς και για την εξαφάνιση δύο αστυνομικών και τη δολοφονία ενός δημάρχου.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, παραδέχθηκε ότι η βία που αφορά τα καρτέλ ναρκωτικών χειροτερεύει, ωστόσο, στήριξε τη θέση του λέγοντας ότι τα καρτέλ έχουν εξασθενίσει.
«Ή σύλληψη ή ο θάνατος σημαντικών εγκληματιών, έχει κάνει τις εγκληματικές οργανώσεις απελπισμένες» δήλωσε ο Φ.Καλντερόν.
«Πρόκειται για έναν πιο αιματηρό πόλεμο ανάμεσα σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που πολεμούν για εδάφη, αγορές και διόδους» δήλωσε και τόνισε ότι εάν το Μεξικό θέλει να είναι ασφαλές θα πρέπει η μάχη κατά των καρτέλ να συνεχιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Μητσοτάκης
- Καλλιάνος για κακοκαιρία: Το πριν και το μετά της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλλω»
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442