Την έναρξη διεθνούς έρευνας για την επίθεση κατά του στολίσκου στη Γάζα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
Την σύσταση μιας τετραμελούς επιτροπής που θα ερευνήσει την ισραηλινή επίθεση στις 31 Μαΐου κατά του στολίσκου με προορισμό τη Γάζα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν. Στην επιτροπή θα συμμετάσχει και το Ισραήλ. Χαιρετίζει την απόφαση η Τουρκία.
Την σύσταση μιας τετραμελούς επιτροπής που θα ερευνήσει την ισραηλινή επίθεση στις 31 Μαΐου κατά του στολίσκου με προορισμό τη Γάζα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν. Στην επιτροπή θα συμμετάσχει και το Ισραήλ. Χαιρετίζει την απόφαση η Τουρκία.
Σε ανακοίνωσή του, ο Μπαν Γκι-μουν αναφέρει ότι πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζέφρι Πάλμερ, ενώ μέλη της θα είναι ο απερχόμενος κολομβιανός πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε, καθώς και ένα μέλος από το Ισραήλ και ένα από την Τουρκία.
Η επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 10 Αυγούστου και θα υποβάλλει μία πρώτη έκθεση στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε, νωρίτερα, ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ θα συμμετάσχει στην έρευνα.
Στη σύνοδό του την 1η Ιουνίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τάχθηκε υπέρ «μιας αμερόληπτης, αξιόπιστης και διαφανούς έρευνας που θα είναι σύμφωνη με τα διεθνή κριτήρια».
Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους ακτιβιστές προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία υποδέχτηκε θετικά τη διεξαγωγή της έρευνας.
Κυβερνητική πηγή επισημαίνει ότι «υπήρξε μία πολύ σπουδαία απόφαση γιά την Τουρκία» και χαρακτήρισε την έρευνα «βήμα προς την αποκατάσταση της αδικίας, που η Τουρκία υπέστη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
- Επιμένουν για Λάτσιο και Ιωαννίδη οι Ιταλοί: «Τον παρακολουθεί ενόψει καλοκαιριού…»
- Ανταρκτική: Γραμματοκιβώτιο με βασιλική σφραγίδα στο …τέλος του κόσμου
- Γουόρεν Μπάφετ: Οι 7 χρυσές οικονομικές συμβουλές του «Σοφού της Όμαχα»
- Δώδεκα μήνες με τον Τραμπ: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με δασμούς και πολιτική αβεβαιότητα
- Ράμμος για Φλώρινα: Θα τραγουδάμε ό,τι θέλουμε σε όποια γλώσσα θέλουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442