Με τον Μπαράκ Ομπάμα συναντάται ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Στις ΗΠΑ έφτασε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου
ξεκίνησε ήδη συνάντηση στον Λευκό Οίκο συνομιλίες με τον Αμερικανό
πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Στις επαφές συζητούνται κυρίως θέματα εμπορικών συναλλαγών.
Στις ΗΠΑ έφτασε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου ξεκίνησε ήδη στον Λευκό Οίκο συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Στις επαφές συμμετέχει και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.
Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων άρχισε λίγο μετά τις 17.30 (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι πέραν της κ. Κλίντον μετέχει και ο ανώτατος σύμβουλος του κ. Ομπάμα για θέματα ασφαλείας, στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς.
Οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Ομπάμα, που συναντώνται για έβδομη φορά από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο του 2009, πέρασαν μαζί όλο το πρωί και συζήτησαν κυρίως θέματα εμπορικών συναλλαγών.
Αναμένεται αργότερα να δοθεί και κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.
Οι δύο πρόεδροι θα ξανασυναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στον Καναδά, όπου θα διεξαχθούν οι σύνοδοι της G8 και της G20.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.