Τις 925 μονάδες αγγίζουν τα CDS των ελληνικών πενταετών ομολόγων
Τα
ρεκόρ του Μαΐου πλησίασε την Τετάρτη τo κόστος ασφάλισης ελληνικών
κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS): Τα CDS διευρύνθηκαν
κατά 100 μονάδες βάσης στις 925 μονάδες, κοντά στο υψηλό ρεκόρ των 950
μονάδων που σημειώθηκε στις 7 Μαΐου.
Τα ρεκόρ του Μαΐου πλησίασε την Τετάρτη τo κόστος ασφάλισης ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS): Τα CDS διευρύνθηκαν κατά 100 μονάδες βάσης στις 925 μονάδες, κοντά στο υψηλό ρεκόρ των 950 μονάδων που σημειώθηκε στις 7 Μαΐου.
«Δεν υπάρχουν νέες ειδήσεις, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων επεκτείνονται και στα CDS» ο Γκέιβαν Νόλαν, αναλυτής της Markit.
Όπως μεταδίδει το Reuters, διαπραγματευτής ομολόγων ανέφερε ότι αμοιβαία κεφάλαια που τοποθετούνται σε δείκτες πωλούν ελληνικά ομόλογα στο τέλος του μήνα, μετά και την υποβάθμιση της χώρας από την Moody’s νωρίτερα τον Ιούνιο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε γερμανικά ομόλογα επέκτειναν τα κέρδη τους σε νέο υψηλό μιας εβδομάδας μετά και τα στοιχεία για υποχώρηση των πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ σε νέο χαμηλό ρεκόρ τον Μάιο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.