Άνετη νίκη για τον Χουάν-Μανουέλ Σάντος στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας
Με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος για την προεδρία στην Κολομβία, 69%, αναδείχθηκε νικητής ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουάν-Μανουέλ Σάντος, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον απερχόμενο πρόεδρο, Άλβαρο Ουρίμπε.
Με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος για την προεδρία στην Κολομβία αναδείχθηκε νικητής ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουάν-Μανουέλ Σάντος, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον απερχόμενο πρόεδρο, Άλβαρο Ουρίμπε.
«Για μία φορά ακόμη ευχαριστώ τον Θεό, ευχαριστώ την Κολομβία. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που εννέα εκατομμύρια Κολομβιανοί έδειξαν στο πρόσωπό μου, παρά την πλημμυρίδα των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων», τόνισε ο Σάντος προς τους υποστηρικτές τους, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα θεάτρου στην πρωτεύουσα Μπογοτά.
«Επιτύχαμε το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει σημειώσει υποψήφιος στην Κολομβία», τόνισε ο νέος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 7 Αυγούστου. Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Σάντος συγκεντρώνει το 69%.
Περιστοιχισμένος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Σάντος έπλεξε επίσης το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου και πολιτικού μέντορά του, Άλβαρο Ουρίμπε.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον αντίπαλό του Αντάνας Μόκους, ο οποίος συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο το 27,5% και δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που επιδιώκει να σχηματίσει ο Σάντος.
«Οι Κολομβιανοί ψήφισαν για να στηρίξουν ένα μήνυμα ενότητας. Και εγώ το λαμβάνω. Από τη στιγμή αυτή είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος όλων των Κολομβιανών», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Παν. Δουδωνής: 7.886.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και ψευδείς διαγωνισμούς για «ενημέρωση των αποδήμων»
- Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ιδρύει «Παρατηρητήριο Καθυστερήσεων και Κακοδικίας»
- Σε δύσκολη θέση στη Euroleague o Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα και οι επόμενοι αντίπαλοι (pic)
- «Εχω σύνδρομο του Ναπολέοντα, με τρομάζουν οι μεγαλόσωμοι γκέι άνδρες» είπε ο Σάια ΛαΜπέφ μετά την ομοφοβική επίθεση του
- ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442