Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Πάλη μέχρι τελευταίας ρανίδας για τη σωτηρία της Λάρισας, ζήτησε ο Παπακώστας

Πάλη μέχρι τελευταίας ρανίδας για τη σωτηρία της Λάρισας, ζήτησε ο Παπακώστας

Συστράτευση όλων, προκειμένου να βγει η Λάρισα από τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει, ζήτησε ο Γιάννης Παπακώστας κατά την επίσημη παρουσίασή του. «Αυτό που απαιτείται είναι να βρούμε τις λύσεις και να παρουσιάσουμε ένα σύνολο δεμένο, συγκεντρωμένο και έτοιμο να παλέψει μέχρι τελευταίας ρανίδας για τη σωτηρία της ομάδας» τόνισε ο έλληνας τεχνικός, ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει για τον αγώνα με τον Αρη προτού διαπιστώσει την κατάσταση των παικτών του. «Ντόπες» στην προπόνηση.

2

Συστράτευση όλων, προκειμένου να βγει η Λάρισα από τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει, ζήτησε ο Γιάννης Παπακώστας κατά την επίσημη παρουσίασή του.

«Αυτό που απαιτείται είναι να βρούμε τις λύσεις και να παρουσιάσουμε ένα σύνολο δεμένο, συγκεντρωμένο και έτοιμο να παλέψει μέχρι τελευταίας ρανίδας για τη σωτηρία της ομάδας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αφήσουμε πίσω ονόματα και καριέρες και μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο να αγωνιστούμε για να βγάλουμε την ΑΕΛ από τη δύσκολη θέση» τόνισε ο νέος προπονητής των «βυσσινί», τον οποίο παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Τζήμας.

Ο Παπακώστας επισήμανε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Κώστα Πηλαδάκη, γιατί η Λάρισα έχει ικανότατο έμψυχο υλικό, που δεν του αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση, ιστορία και κόσμο που στηρίζει την ομάδα, αλλά κι έναν πρόεδρο αποφασισμένο να υλοποιήσει το όραμά του.

Υπογράμμισε δε πως αυτοί είναι ταυτόχρονα και οι λόγοι που μειώνουν δραστικά το ρίσκο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας μίας ομάδας που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Πρόσθεσε ότι έχει εικόνα της ομάδας και άποψη για τα πιθανά λάθη που έχουν γίνει, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τα αγωνιστικά πλάνα του, ενόψει και της αναμέτρησης με τον Αρη, λέγοντας ότι θέλει πρώτα να διαπιστώσει την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή.

«Ντόπες» στην προπόνηση

Μετά την πρώτη του γνωριμία με τους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Παπακώστας είχε και την πρώτη του γνωριμία με το νέο του περιβάλλον. Ο 42χρονος τεχνικός βρέθηκε στα Δένδρα συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Κωνστάντο επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και αφού γνωρίστηκε με τους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους βυσσινί, υπό την παρουσία και 150 φιλάθλων της λαρισινής ομάδας που βρέθηκαν στα Δένδρα και τον επευθυμούσαν, λέγοντάς του: «Πάμε Γιάννη γερά, σε πιστεύουμε και θα είμαστε δίπλα σου…».

«Είστε καλοί παίκτες και αξίζετε περισσότερα»

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Παπακώστας συγκέντρωσε τους παίκτες στα αποδυτήρια και μετά τις απαραίτητες… συστάσεις προχώρησε στην πρώτη του ομιλία προς τους βυσσινί με στόχο να τους ανυψώσει το ηθικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας. «Ό,τι έγινε – έγινε. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και πάμε στα 7 παιχνίδια που απομένουν να τα δώσουμε όλα για να κρατήσουμε την Λάρισα στην Σούπερ Λιγκ, όπου είναι η φυσική της θέση. Το κεφάλι ψηλά, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Είστε καλοί παίκτες και δεν αξίζει να βρισκόσαστε σε αυτή την θέση παλεύοντας για την παραμονή…», ήταν μέσες άκρες το μήνυμα του Παπακώστα.

Κατόπιν μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Γιάννη Γκιόκα, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του προπονητηρίου, όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα της εκγύμνασης. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ και δούλεψαν στα τελειώματα των φάσεων, τομέας, όπου έχει εντοπιστεί πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια δούλεψαν και στην αμυντική λειτουργία.

Επιστροφή του Μάλαρζ

Μια από τις αλλαγές που ετοιμάζει ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ είναι και η επιστροφή στην… δράση του Αρκάντιους Μάλαρζ που φαίνεται ότι βγαίνει από το… ψυγείο. Ο Πολωνός γκολκίπερ για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό συμμετείχε στο οικογενειακό δίτερμα της ομάδας.

Βέβαια, σε αυτό ίσως να συνετέλεσε και το γεγονός ότι ο Σεμπαστιάν Βιέρα εγκατέλειψε στην προθέρμανση νιώθοντας ενοχλήσεις, αν και η αλήθεια είναι πως οι τελευταίες εμφανίσεις του (βλέπε ματς με Πανθρακικό) σκόρπισαν προβληματισμό…

Εξάλλου οι Στέλιος Βενετίδης και Αλεκσάνταρ Σίμιτς ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Σιμόν Αμπουχατζίρα έδωσε το παρών στο αθλητικό κέντρο με πατερίτσες και παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Ειδικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καραγιάννη ακολούθησαν οι νεαροί Λύτρας, Βλασόπουλος και Καρανίκας.

Ετοιμάζει αλλαγές στην 11άδα

Τώρα σε ότι αφορά τις πρώτες σκέψεις του νέου τεχνικού της ΑΕΛ για την αναμέτρηση με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Παπακώστας έδειξε ότι θα προβεί σε αλλαγές στην μεσαία γραμμή, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κόντρα στον Πανθρακικό.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα επιστρέψουν τα δυο αμυντικά χάφ με τους Ιγκλέσιας και Ρομέου να έχουν προβάδισμα, έχοντας δεξιά τους τον Πούρι και αριστερά τους τον Τουάμα. Οι υπόλοιποι έξι που έπαιξαν με τους βασικούς ήταν οι Βελάσκο, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ και Κουζέν, που ξεκίνησαν με τον Πανθρακικό, ενώ στην περίπτωση Βιέρα θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Αγωγή κατά Πάρα
Σρο μεταξύ, η διοίκηση της ΑΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε αγωγή κατά του Φακούντο Πάρα, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για αθέτηση συμφωνίας του αργεντίνου επιθετικού.

Το ύψος της αποζημίωσης που ζητάει η λαρισινή ομάδα από τον πρώην της ποδοσφαιριστή αντιστοιχεί στη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών σε περίπτωση που μία από τις δύο αθετούσε την συμφωνία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies