Ανοδος στις αγορές της Ευρώπης και της Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Ενισχυμένα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών μετάλλων να πρασινίζουν τους δείκτες. Νευρικά κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας οι αγορές της Νεάς Υόρκης, εξαιτίας των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ που παρέμεινε σε διψήφιο ποσοστό, σταματώντας τελικά με άνοδο.
2
Ενισχυμένα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών μετάλλων να πρασινίζουν τους δείκτες.
Νευρικά κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας οι αγορές της Νεάς Υόρκης, εξαιτίας των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ που παρέμεινε σε διψήφιο ποσοστό, σταματώντας τελικά με άνοδο.
Στην Ευρώπη, οι δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος κατά το μεγαλύτερο μέρος των συνεδριάσεων, πέφτοντας απότομα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ότι η ανεργία παρέμεινε στο 10% το Δεκέμβριο.
Με τη βοήθεια των τραπεζών (Barclays, HSBC, Standard Chartered, Unicredit, Commerzbank και Deutsche Bank, που έκλεισαν με άνοδο) και των εταιρειών μετάλλων, που ευνοήθηκαν από τις τιμές των εμπορευμάτων (Eurasian Natural Resources Vedanta Resources και Xstrata), οι ευρωπαϊκοί δείκτες ανέκαμψαν.
Στο κόκκινο, όμως, βρέθηκαν, οι μετοχές των ενεργειακών (BP, Royal Dutch Shell και Tullow Oil) μετά το φθηνότερο πετρέλαιο. Με άνοδο σταμάτησαν οι γερμανικές Siemens και EON, μετά την είδηση ότι θα συμμετάσχουν στην κατασκευή αιολικού πάρκου στα ανοικτά των βρετανικών ακτών.
Στη Νέα Υόρκη, οι αγορές εμφανίστηκαν απογοητευμένες από τις εξελίξεις στο μέτωπο της ανεργίας, καθώς οι αναλυτές υπολόγιζαν σε μείωση. Ως αντίβαρο λειτούργησε η είδηση για ενίσχυση των πωλήσεων χονδρικής για ένατο συνεχόμενο μήνα, και μάλιστα με ρυθμό που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις, ανεβάζοντας μετοχές όπως των General Electric.
Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των περισσότερων χρηματοπιστωτικών οργανισμών (Citigroup, JPMorgan, Morgan Stanley, Bank of America, Goldman Sachs).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,3% στις 6.037,61 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.534,24 μονάδες, με άνοδο 0,14%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 4.045,14 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε την τελευταία στιγμή άνοδο 0,11% σταματώντας στις 10.618,19 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.317,17 μονάδες, με άνοδο 0,74%. Ο S&P ενισχύθηκε με 0,29% στις 1.144,98 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442