Την ερχόμενη Τρίτη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια
Την Τρίτη, στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Θετικά απάντησε στην πρόσκληση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με επιφυλάξεις προσέρχονται τα υπόλοιπα κόμματα.
Την Τρίτη, στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Θετικός απέναντι στη συνάντηση ήταν, από τη Βόννη, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Με επιφυλάξεις θα προσέλθουν στο συμβούλιο τα υπόλοιπα κόμματα.
Τη συνάντηση ζήτησε το πρωί της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Βόννη, όπου βρίσκεται για το διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «η Νέα Δημοκρατία επιδίωκε και επιδιώκει, πάντοτε, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες και καθορίζουν την πορεία του τόπου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει πρακτικές άρνησης και αντίδρασης, όπως γινόταν, σχεδόν μόνιμα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθει στο διάλογο και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε αυτόν».
Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, για να συζητηθεί το θέμα της διαφθοράς – διαφάνειας, στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού από τον πόλεμο που κάνει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά και στα άλλα δικαιώματά του, στις εργασιακές σχέσεις, ακόμα και για να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων.
» Σκόπιμα επιλέγει η κυβέρνηση ένα θέμα, όπως τη διαφθορά που είναι υπαρκτή, για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους.
» Τίποτα δεν πρόκειται να προκύψει από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Η ευρωπαϊκή και η γενικότερη εμπειρία αποδείχνει ότι υπάρχουν και αποφάσεις κοινοβουλίων κατά της διαφθοράς, αλλά η διαφθορά πολιτικών και κομμάτων συνεχίζεται και γιγαντώνεται».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω στα θέματα της οικονομίας.
O ίδιος διευκρίνισε ότι ο διάλογος δεν είναι φάρμακο για κάθε νόσο, ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένο ότι η πολιτική έχει προαποφασιστεί.
«Ζητάει η κυβέρνηση πολιτική συναίνεση σε άδικες πολιτικές, για την εφαρμογή δεξιάς στρατηγικής. Αποδέκτης μιας τέτοιας πρόσκλησης μπορεί να είναι ο κ.Σαμαράς και ενδεχομένως και ο κ.Καρατζαφέρης. Εμάς θα μας βρουν απέναντι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.
Το ΛΑΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη διαφθορά αποτελεί μια έξυπνη διέξοδο του κ. Πρωθυπουργού για να μην γίνει μια ανάλογη για τα εθνικά θέματα (η οποία θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση) ή για την οικονομία (η οποία θα έφερνε σε δύσκολη θέση και τον ίδιο και τη ΝΔ)».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.