Επενδύσεις δισεκατομμυρίων από τις πετρελαϊκές εταιρείες σε πράσινη ενέργεια
Ολοένα και περισσότερες επενδύσεις πραγματοποιούν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες σε εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και καθώς η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 45% μέχρι το 2030.
28
Ολοένα και περισσότερες επενδύσεις πραγματοποιούν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες σε εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και καθώς η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 45% μέχρι το 2030.
Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία πετρελαίου, η BP, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει πραγματοποιήσει ήδη επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων κυρίως σε αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, σε ηλιακά πάρκα στην Ινδία και την Κίνα και σε βιομάζα στη Βραζιλία. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει άλλα 8 δισ. δολάρια σε «καθαρή» ενέργεια μέχρι το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Κακομαθημένο πλούσιο μωρό – Το διαδίκτυο «σφάζει» τον Μπρούκλιν Μπέκαμ για την απίστευτη online επίθεση στους γονείς του
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442