Πρόστιμο ρεκόρ σε διυλιστήριο της BP στις ΗΠΑ για ελλιπείς συνθήκες ασφάλειας
Η αμερικανική υπηρεσία αρμόδια για την συνθήκες εργασίας επέβαλε πρόστιμο 87 εκατ. δολαρίων στην BP για διυλιστήριο της εταιρείας στο Τέξας, διαπιστώνοντας συνολικά 709 παραβάσεις. Η υπηρεσία διεξήγαγε έλεγχο για τη συμμόρφωση της εταιρείας σε αναγκαίες αλλαγές έπειτα από δυστύχημα με 15 νεκρούς.
106
Η αμερικανική υπηρεσία αρμόδια για την συνθήκες εργασίας επέβαλε την Παρασκευή πρόστιμο 87 εκατ. δολαρίων στην BP για διυλιστήριο της εταιρείας στο Τέξας, διαπιστώνοντας συνολικά 709 παραβάσεις.
Η υπηρεσία διεξήγαγε έλεγχο που κράτησε έξι μήνες, για να διαπιστωθεί αν στο διυλιστήριο είχαν αντιμετωπιστεί οι ελλείψεις που είχαν οδηγήσει το 2005 σε πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 15 εργαζόμενοι, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 170.
Η υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, Χίλντα Σολίς, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν αντεπεξήλθε στη δέσμευσή της να προστατεύσει τους εργαζομένους της, κάτι που «θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα καταστροφή».
Εκτός όμως από τη «μη συμμόρφωση» στις υποδείξεις για μετατροπές, ο έλεγχος διαπίστωσε και σωρεία νέων παραβάσεων. Η «μη συμμόρφωση» συνίσταται σε 270 παραβάσεις, για τις οποίες επιβάλλεται στην BP πρόστιμο 56,7 εκατ. ευρώ, ενώ για τις νέες 439 παραβάσεις που διαπιστώθηκαν η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει 30,7 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η υπηρεσία στην ιστορία της. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ, μάλιστα, έφτανε τα 21 εκατ. δολάρια και είχε επιβληθεί πάλι στην BP.
H εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει το πρόστιμο, συμπληρώνοντας ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως στα συμφωνηθέντα με την υπηρεσία μετά το δυστύχημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Κακομαθημένο πλούσιο μωρό – Το διαδίκτυο «σφάζει» τον Μπρούκλιν Μπέκαμ για την απίστευτη online επίθεση στους γονείς του
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442