Εύκολη νίκη του Εργοτέλη με 4-0 επί του Πανθρακικού
Σημαντική νίκη στη «μάχη» της παραμονής πήρε ο Εργοτέλης συντρίβοντας 4-0 τον Πανθρακικό στο Παγκρήτιο. Οι κρητικοί άνοιξαν το δρόμο για τη δεύτερη φετινή τους νίκη με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο «ρούκι» διαιτητής Σιδηρόπουλος και σφράγισαν ουσιαστικά το «τρίποντο» με το γκολ του Μπούντιμιρ στο 63. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δυο γκολ, με τον Λεάλ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα.
Σημαντική νίκη στη «μάχη» της παραμονής πήρε ο Εργοτέλης συντρίβοντας 4-0 τον Πανθρακικό στο Παγκρήτιο. Οι κρητικοί άνοιξαν το δρόμο για τη δεύτερη φετινή τους νίκη με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο «ρούκι» διαιτητής Σιδηρόπουλος και σφράγισαν ουσιαστικά το «τρίποντο» με το γκολ του Μπούντιμιρ στο 63.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δυο γκολ, με τον Λεάλ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Πανθρακικός πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το 2-0 παρέδωσε… πνεύμα και έτσι η ομάδα της Κομοτηνής παρέμεινε χωρίς βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αποφυγή του υποβιβασμού.
Εμειναν στις υποσχέσεις…
Η ευκαιρία του Καζάκη στο πρώτο λεπτό δημιούργησε προσδκίες για κάτι καλό στο ματς, αλλά δυστυχώς οι δυο ομάδες έμειναν στις… υποσχέσεις. Ρυθμός δεν υπήρχε, για φάσεις ούτε λόγος, αφού ο Εργοτέλης παρά την κατοχή της μπάλας δεν έβρισκε διαδρόμους, ενώ ο Πανθρακικός δεν έβγαινε μπροστά.
Βγήκαν από το καβούκι τους
Τέλος πάντων, από το 20 και μετά οι δυο ομάδες δειλά – δειλά αποφάσισαν να βγούν από το καβούκι τους, με τον Πανθρακικό να πρωταγωνιστεί έχοντας την ευκαιρία με τον Ντιαλό στο 30 να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Βερπακόφσκις στο 33, αλλά ο λετονός από καλή θέση πλάσαρε πάνω στον Βρονταρά.
Αμφισβητούμενο πέναλτι
Πέναλτι είδε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο μαρκάρισμα του Αργυρίου στον αέρα πάνω στον Μπούντιμιρ στο 35, πέναλτι και έδωσε, με τον Τζούνιορ να ευστοχεί από τα 11 μέτρα και να κάνει το 1-0 για τον Εργοτέλη και τους ανθρώπους του Πανθρακικού να διαμαρτύρονται έντονα. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν το έβαλαν κάτω και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καπετάνο για το 1-1.
Δυνατό ξεκίνημα
Μπούντιμιρ και Βερπακόφσκις μέσα σε ένα λεπτό έχασαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα γκολ του Εργοτέλη, με τους κρητικούς να υπερέχουν ξεκάθαρα στην αρχή του δευτέρου μέρους. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, το παιχνίδι ήταν καλύτερο από το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν και αυτοί ρυθμούς.
Αντεπίθεση και γκολ
Οι γηπεδούχοι πάντως βρήκαν τους χώρους που έψαχναν και σε μια ωραία αντεπίθεση έκαναν με τον Μπούντιμιρ το 2-0 στο 63, παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη, χάρη στην καλή προσπάθεια του Λεάλ που είχε περάσει αλλαγή λίγη ώρα πριν.
Θριαμβευτικό φινάλε
Μετά το 2-0 το ματς έγινε τυπική διαδικασία, καθώς ο Πανθρακικός ουσιαστικά παρέδωσε τα όπλα και οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα όχι μόνο να πάρουν τη νίκη αλλά να σημειώσουν άλλα δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο με τους Μπέτο και Λεάλ. Το γκολ του οΟυρουγουανού ήταν καταπληκτικό, καθώς πλάσαρε από πολύ δύσκολη θέση, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μια θριαμβευτική νίκη.
Το φιλμ του αγώνα
1 Ο Καζάκης προσπάθησε να αιφνιδιάσει με ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
8 Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλεμέντ από μακρινή απόσταση, ο Δασκαλάκης μπλόκαρε.
20 Ο Εργοτέλης παλεύει για να ανοίξει την άμυνα του Πανθρακικού, έτσι ο Τζούνιορ έκανε το μακρινό σουτ, αλλά σημάδεψε άουτ.
27 Ευκαιρία για τον Πανθρακικό, όταν ο Φαγιάρδο βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
30 Νέα ευκαιρία για τον Πανθρακικό, όταν ο Ντιαλό μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη, σούταρε δυνατά, ο Δασκαλάκη απέκρουσε εντυπωσιακά.
33 Ο Φραγκουλάκης έδωσε… μισό γκολ στον Βερπακόφσκις, αυτός πλάσαρε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βρονταράς μπλόκάρε.
35 ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Αργυρίου μάρκαρε τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού, χωρίς να φαίνεται καθαρά εάν χρησιμοποίησε το χέρι του και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.
36 ΓΚΟΛ 1-0: Ο Τζούνιορ νίκησε τον Βρονταρά από τα 11 βήματα, γράφοντας το 1-0.
38 Δυνατό διαγώνιο σουτ του Φραγκουλάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βρονταρά.
45+ Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει, όταν ο Ντιαλό έβγαλε ωραία πάσα με το κεφάλι για τον Καπετάνο, αυτός λίγο έξω από την περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
61 Κεφαλιά του Βίσιο, αλλά η μπάλα άουτ.
63 ΓΚΟΛ 2-0: Ο Τζούνιορ έβγαλε εκπληκτική πάσα από το κέντρο στον Λεάλ, αυτός μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε την προσποίηση, σούταρε, ο Βρονταράς έπεσε και έδιωξε, όμως, ο Μπουντιμίρ που ακολουθούσε τη φάση, πλάσαρε εύστοχα.
87 ΓΚΟΛ 3-0: Ο Ρομάνο σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, γύρισε για τον Μπέτο στο ύψος του πέναλτι, αυτός έκανε και μια ντρίμπλα και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.
88 ΓΚΟΛ 4-0: Απίστευτο γκολ από τον Λεάλ που ενώ ήταν ακίνητος μέσα στην περιοχή και αριστερά, έκανε το φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ και άφησε «άγαλμα» τον Βρονταρά για το 4-0.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ