Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση 120 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Aspis Bank
Την ανάκληση της απόφασης της από 23/1/2009 έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aspis Bank την Πέμπτη. Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ.
Την ανάκληση της απόφασης της από 23/1/2009 έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aspis Bank την Πέμπτη.
Στις 23 Ιανουαρίου είχε αποφασιστεί η αύξηση κεφαλαίου κατά περίπου ευρώ 90 εκατ. με την έκδοση προνομιούχων μετοχών τις οποίες θα αναλάμβανε το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της τράπεζας στο πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών.
Ωστόσο, εκείνη η απόφαση ανακλήθηκε καθώς δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Η σημερινή συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 135.175.153,94 ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών της από 2,71 ευρώ σε 0,60 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 4α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε δυνάμει του άρθρου 32 του Ν.3763/2009.
Επίσης, αποφασίστηκε η σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά ποσό 76.876.864,80 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 128.128.108 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ εκάστη με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 120 εκατ. ευρώ, ανάλογα όμως με τις συνθήκες μπορεί να τεθεί η τιμή διάθεσης κατά τρόπο που να οδηγεί σε άντληση διαφορετικών ποσών.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της τράπεζας. Περαιτέρω, εγκρίθηκε η εισήγηση του ΔΣ στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εξουσιοδότησης στο ΔΣ της τράπεζας όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, εξουσιοδοτώντας περαιτέρω όποια πρόσωπα κρίνει απαραίτητο για την υλοποίηση των αναφερομένων στην εισήγηση αυτή.
Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση του άρθρου 6 του καταστατικού ώστε να προβλέπει τη δυνατότητα και τους όρους έκδοσης προνομιούχων μετοχών σύμφωνα με το Ν.2190/1920.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.