26

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει «φρένο» στις συγχωνεύσεις ομάδων, αλλά και στις αλλαγές ονομασίας των συλλόγων, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα.

Aναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2 παρ.3 Ι) του Καταστατικού και της αντίστοιχης διάταξης του άρθρου 27 παρ.5 του ΚΑΠ, το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. με απόφασή του (Δ.Σ./Ε.Π.Ο. 24.06.2009-Νο11) διευκρινίζει και καθορίζει ότι:

1.Απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μίας ομάδας προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα.

2. Αυτό συμπεριλαμβάνει:

– Αλλαγή έδρας ομάδας.

– Αλλαγή ονομασίας ομάδας.

– Μεταβίβαση μεριδίων-μετοχών μεταξύ ομάδων.

– Συγχώνευση ομάδων με νέα ή την υπάρχουσα ονομασία μίας των ομάδων.

– Απορρόφηση ομάδας από άλλη.

– Κάθε άλλο τρόπο με τον οποίο τουλάχιστον η μία ομάδα κερδίζει το δικαίωμα ανόδου σε κατηγορία πρωταθλήματος.

3. Επιτρέπεται αντίθετα οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω αναφερόμενους τρόπους και διαδικασίες εφόσον ουδεμία από τις εμπλεκόμενες ομάδες κερδίζει με τον τρόπο αυτό άνοδο κατηγορίας πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, είτε της παρ. 1 είτε της παρ. 2, όταν οι ονομασίες των ομάδων καταργούνται δεν επιτρέπεται η χρήση της ίδιας ή παρεμφερούς ονομασίας από άλλη ομάδα για μία πενταετία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο