Το κρασί έχει 'πρωταγωνιστήσει' σε δεκάδες έρευνες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων με ομολογουμένως πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Οι πιο σημαντικές προστατευτικές ουσίες του κρασιού ονομάζονται φλαβονόλες και είναι ουσίες που με την έντονη αντιοξειδωτική τους δράση, εμποδίζουν την οξείδωση της αθηρογόνου χοληστερόλης, γνωστής ως LDL.
Το κρασί έχει ‘πρωταγωνιστήσει’ σε δεκάδες έρευνες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων με ομολογουμένως πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Οι πιο σημαντικές προστατευτικές ουσίες του κρασιού ονομάζονται φλαβονόλες και είναι ουσίες που με την έντονη αντιοξειδωτική τους δράση, εμποδίζουν την οξείδωση της αθηρογόνου χοληστερόλης, γνωστής ως LDL.
Είναι όμως το κρασί η καλύτερη πηγή αυτών των ευεργετικών ουσιών;
Μελέτη σύγκρισης που έγινε ως προς το περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και ιδίως φλαβονόλες, ανάμεσα σε πολλές τροφές, έδειξε πως το κρεμμύδι αλλά και το τσάι προσφέρουν μεγαλύτερα ποσά τέτοιων ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Από ότι διαφαίνεται λοιπόν ανάμεσα στις φυτικές τροφές του Μεσογειακού μοντέλου διατροφής, υπάρχουν πολλές ίσως ακόμα ανεξερεύνητες ουσίες με ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.
Πείτε λοιπόν ναι στη Μεσογειακή διατροφή προασπίζοντας μέγιστα την υγεία σας.