Adios είπε ο… προσεχώς πολυμετοχικός Ολυμπιακός στον Ερνέστο Βαλβέρδε
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των «ερυθρολεύκων», που ολοκληρώθησε το απόγευμα της Παρασκευής. Το βράδυ, ο Τιμούρ Κετσπάγια παραδέχτηκε τις επαφές με τη διοίκηση των Πειραιωτών και είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ισπανού. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. - Αιχμές Ιμπάνιεθ κατά Κόκκαλη: «Μόνο ένας αποφάσισε» - Και τώρα... φιέστα
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των «ερυθρολεύκων», που ολοκληρώθησε περίπου στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια παραδέχτηκε τις επαφές με την διοίκησητων Πειραιωτών και είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ισπανού προπονητή.Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τον Ολυμπιακό να οδεύει προς την πολυμετοχικότητα.
Η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός από τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε για επέκταση της συνεργασίας τους, αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίαση του μέχρι το τέλος Μαΐου, θα αποφασίσει τη πρόσληψη νέου προπονητή».
Διευκρινήσεις Μώραλη για την ανακοίνωση
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, εξερχόμενος από τα γραφεία της ομάδας, έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την ανακοίνωση:
«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για το θέμα του προπονητή. Ξέρετε ότι η πρόταση για ανανέωση στον κ. Βαλβέρδε έχει γίνει από τον Δεκέμβριο. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον κ. Βαλβέρδε, ο οποίος μας έκανε μία αντιπρόταση.
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, από την στιγμή που δεν έγινε δεκτή η αρχική πρόταση του Ολυμπιακού, να μην δεχτεί την πρόταση του κ. Βαλβέρδε και κατ` επέκταση να μην υπάρξει άλλη πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού και φυσικά ανανέωσης της συνεργασίας.
Μετά το νέο ΔΣ, θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής, ακούγονται πολλά ονόματα, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Η απόφαση θα παρθεί στο επόμενο ΔΣ».
Υπογραμμίστηκε για άλλη μία φορά πως η απόφαση για απομάκρυνση του Βαλβέρδε ήταν ομόφωνη, ενώ παράλληλα δεν έπεσαν στο τραπέζι ονόματα τόσο για τον επόμενο προπονητή, όσο για τους επόμενους μέτοχους της ομάδας.
Πολυμετοχικός και ο Ολυμπιακός…
Στο μεταξύ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, προαναγγέλλεται και η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με παράλληλη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης «ανοίγει την πόρτα» σε νέους επενδυτές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέτοχοι της εταιρείας.
«Έχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος, προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής» καταλήγει η ανακοίνωση.
Και γι αυτό το θέμα ο κ. Μώραλης εξήγησε πως πρόθεση της ομάδας είναι να αυξηθεί το Μετοχικό Κεφάλαιο με την είσοδο νέων επιχειρηματιών στην ομάδα, για τους οποίους πάντως δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη κουβέντα.
Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει αναθέσει σε χρηματοοικονομική εταιρεία την έρευνα για τον ακριβή τρόπο που μπορεί να γίνει η παραπάνω κίνηση, ενώ από την πλευρά της η ΠΑΕ θα αναζητήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό με την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο «μάτι», με τους ήδη υπάρχοντες μέτοχους.
Ο λόγος έχει να κάνει με την αποφυγή κάθε πιθανής σύγκρουσης, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις πολυμετοχικότητας (φωτογράφισε σαφώς τον Παναθηναϊκό), ενώ όπως τονίστηκε επίσημα, η αύξηση του Μ.Κ. θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.