Η Τσέλσι απέδειξε ότι δεν είναι… Μπάγερν και έφυγε με 0-0 από το «Καμπ Νου»
Στα προημιτελικά η Μπαρτσελόνα είχε συντρίψει τη Μπάγερν Μονάχου και όλοι πίστευαν ότι οι Καταλανοί θα είχαν εύκολο έργο για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Η Τσέλσι του Γκούους Χίντινκ, όμως, μπόρεσε να κρατήσει τη «Μπάρτσα» στο 0-0, κάτι που δεν είχε κάνει καμία ομάδα στη διοργάνωση. Ετσι οι Λονδρέζοι θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 6/5.
Στα προημιτελικά η Μπαρτσελόνα είχε συντρίψει τη Μπάγερν Μονάχου και όλοι πίστευαν ότι οι Καταλανοί θα είχαν εύκολο έργο για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.
Η Τσέλσι του Γκούους Χίντινκ, όμως, μπόρεσε να κρατήσει τη «Μπάρτσα» στο 0-0, κάτι που δεν είχε κάνει καμία ομάδα στη διοργάνωση. Ετσι οι Λονδρέζοι θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 6/5.
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό από άποψης θεάματος, καθώς η Τσέλσι είχε κλειστεί στην περιοχή της και δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.
Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία για γκολ στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ινιέστα βγήκε από τα αριστερά, έσπασε τη μπάλα στον Ανρί έξω από την περιοχή, ο Γάλλος σούταρε, αλλά ο Τσεχ κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
Η Τσέλσι είχε μόλις ένα σουτ του Λάμπαρντ που πέρασε άουτ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, μέχρι το 39ο λεπτό. Τότε, ο Ράφα Μάρκεζ έκανε ένα τραγικό λάθος σε γύρισμα προς τον Βαλντέζ, ο Ντρογκμπά έκλεψε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Η συνολική εικόνα της Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη από αυτήν της Τσέλσι στο πρώτο μέρος, καθώς οι «μπλαουγκράνα» είχαν πολύ περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και δοκίμασαν αρκετές φορές τα πόδια τους από μακρινή απόσταση, άσχετα αν κανένα από αυτά τα σουτ δεν βρήκε στόχο.
Στην επανάληψη, η Τσέλσι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Ο Ντρογκμπά εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μπάλακ έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαλντέζ.
Στη συνέχεια το παιχνίδι διακόπηκε αρκετές φορές και για πολλή ώρα λόγω δύο σοβαρών τραυματισμών του Ανρί (έχασε τις αισθήσεις του για λίγα δευτερόλεπτα) και του Μαρκές (έγινε αλλαγή). Το επόμενο καλό σουτ για την Μπαρτσελόνα, έγινε από τον Μέσι με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και αυτή τη φορά.
Ενα λεπτό αγότερα, ο Ντάνι Αλβες μπήκε στην περιοχή σούταρε από πολύ πλάγια θέση και ανάγκασε τον Τσεχ να διώξει τη μπάλα. Ο Βραζιλιάνος μπακ απείλησε για ακόμα μία φορά τον Τσεχ στο 68 όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να περάσει μερικά εκατοστά άουτ.
Στο 69ο λεπτό ο Ετό πέρασε τον Αλεξ στο σπριντ μετά από πολύ καλή ατομική προσπάθεια βγήκε απέναντι στον Τσεχ, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Τσεχ που για ακόμα μία φορά κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
Στο 73 ο Ανρί ήταν έτοιμος να ανοίξει το σκορ από πολύ κοντά, αλλά ο Μποσίνγκουα τον τράβηξε από τον ώμο και τον έριξε στο έδαφος, κάτι που δεν είδε ο διαιτητής. Λίγο αργότερα, ο Σταρκ υπέπεσε σε νέο λάθος με τη μη αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε σκλήρό μαρκάρισμα του Μίχαελ Μπάλακ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ντάνιελ Αλβες σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπόγιαν Κρκιτς έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χλεμπ βγήκε τετ α τετ με τον Τσεχ, αλλά ο ικανός πορτιέρο δεν νικήθηκε ούτε αυτή τη φορά.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.