«Βασίλισσα» στην Ανδαλουσία και παραμένει στο κόλπο
Η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ραούλ σε καταπληκτική μέρα, κέρδισε την Σεβίλη με 4-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Η «βασίλισσα» ελπίζει πλέον σε δεύτερη γκέλα των «μπλαουγκράνα», ώστε να τους φτάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ραούλ σε καταπληκτική μέρα, κέρδισε την Σεβίλη με 4-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Η «βασίλισσα» ελπίζει πλέον σε δεύτερη γκέλα των «μπλαουγκράνα», ώστε να τους φτάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.
Στο 9ο λεπτό η Σεβίλη είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ρόμαριτς, ο οποίος σούταρε από πάσα του Ρενάτο με το αριστερό αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 16 οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Περότι γέμισε για τον Ρενάτο και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του Κασίγιας. Η Σεβίλη έχασε δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες με τον Κανουτέ στο 20 και τον Περότι στο 21.
Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω και η Ρεάλ πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 31ο Ιγκουαΐν προσπάθησε να νικήσει τον Πάλοπ με σουτ από την αριστερή πλευρά της περιοχής αλλά κατέληξε άουτ. Ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντιαρά στο 38ο λεπτό.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ραούλ έπιασε την πάσα του Μέτζελντερ και σχεδόν μπροστά από το τέρμα σημείωσε το πρώτο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και πήγαν στα αποδυτήρια με άλλη διάθεση.
Στην επανάληψη, η Ρεάλ μπήκε πιο δυναμικά. Μετά από κάποιες προσπάθειες, στο 63 ο Ραούλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας αλλά και τα δικά του, όταν τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πάσα του Μιγκέλ Τόρες περνώντας τον Πάλοπ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ραούλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πάλοπ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε χατ-τρικ.
Η Σεβίλη προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με κεφαλιά του Κανουτέ στο 79. Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει ο «θηριώδης» φορ, το κατάφερε ο Καπέλ ένα λεπτό αργότερα με σουτ μέσα στην μικρή περιοχή του Κασίγιας, μειώνοντας σε 3-2.
Ο Μαρτσέλο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στις καθυστερήσεις, πέτυχε το τελικό 4-2 μετά από ασίστ του Χούντελααρ.
Η Βιγιαρεάλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χετάφε και πλησίασε στον ένα πόντο την Βαλένθια και την τέταρτη θέση. Πολλά γκολ στον αγώνα της Ουέλβα με την Μαγιόρκα, καθώς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 4-2.
Η Βιγιαρεάλ έχασε περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή, όμως, του αγώνα ήταν για την Χετάφε. Στο 8ο λεπτό όταν ο Γκαβιλάν πάσαρε για τον Κασκέρο, εκείνος έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 16ο λεπτό, ο Καπντεβίλα άνοιξε το σκορ με το δεξί μέσα στην μικρή περιοχή, σημειώνοντας το 1-0, ενώ λίγο νωρίτερα ο Φουέντες είχε χτυπήσει το δοκάρι του Στόκοβιτς.
Δύο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Νιχάτ έκανε την ασίστ για τον Τζορέντε, και αυτός με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο κέντρο του τέρματος, διπλασιάζοντας τα γκολ των φιλοξενούμενων.
Στην επανάληψη, οι παίκτες της Βιγιαρεάλ έμειναν πίσω δίνοντας την ευκαιρία στην Χετάφε να ανέβει ψηλά. Στο 47ο λεπτό ο Σολδάδο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γκρανέρο, σούταρε αλλά το σουτ ήταν πολύ δυνατό.
Στο 61 οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Ανχελ Λόπεζ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο συνονόματός του, Ράφα Λόπεζ, και αυτός με δύο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας την Χετάφε με δέκα παίκτες.
Στο 82 ο Εγκουρέν ανέτρεψε τον Μανού μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μανού ανέλαβε να το εκτελέσει και μείωσε για την Χετάφε σε 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ.
Η Μαγιόρκα άνοιξε από νωρίς το σκορ, στο 10ο λεπτό με σουτ του Χουράδο από το κέντρο της περιοχής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αράνγκο βρέθηκε πολύ κοντά στο τέρμα, έπιασε την ασίστ του Σαντάνα με το κεφάλι και έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα τέρματα, δύο για κάθε ομάδα. Τρία μόλις λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Σισί νίκησε τους αμυντικούς της Μαγιόρκα και μείωσε για τους γηπεδούχους σε 1-2.
Στο 76 ο Κάστρο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Χουράδο και πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλοξενουμένων με αριστερό σουτ αρκετά μακριά από το τέρμα. Στο 80 ο Καμούνιας έπιασε με το δεξί την ασίστ του Φουέγκο και διπλασίασε τα τέρματα της Ουέλβα.
Και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν κοντά στην ισοφάριση, ο Κεϊτά στο τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου με σουτ από την αριστερή πλευρά της περιοχής του Ριέσκο σημείωσε το τελικό 4-2 υπέρ της Μαγιόρκα.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.