Ορίστηκαν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη
Στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τα ονόματα των 13 βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Παυλίδη. Η επιτροπή πρέπει να έχει καταθέσει την πρότασή της στην Ολόμέλεια της Βουλής στις 27 Απριλίου.
103
Το μεσημέρι της Τρίτης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 13 βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Παυλίδη.
Από τη ΝΔ (7) συμμετέχουν οι κ.κ. Γρ.Αποστολάκος, Θ.Θαλασσινός, Α.Κουτσούμπας, Π.Μπουζάλη, Αν.Νεράντζης, Κ.Τζαβάρας και Μ.Τζίμας.
Από το ΠΑΣΟΚ (3) οι κ.κ. Μ.Μπόλαρης, Γ.Πεταλωτής και Π.Ρήγας, από το ΚΚΕ (1) η κα Βέρα Νικολαΐδου, από το ΣΥΡΙΖΑ (1) ο κ. Ν.Τσούκαλης και από το ΛΑΟΣ (1) ο κ. Αθ.Πλεύρης.
Η κατάθεση των μαρτύρων θα αρχίσει το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρώτο μάρτυρα των εφοπλιστή, Φώτη Μανούση.
Η εξέταση του κ. Μανούση προσδιορίστηκε για τις 13:00, ενώ νωρίτερα, τα κόμματα θα πρέπει να έχουν καταθέσει κατάλογο των μαρτύρων που προτείνουν να κληθούν.
Στην πρώτη συνεδρίασή τους, οι 13 βουλευτές-μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να συνεδριάζουν δύο φορές την ημέρα, ενώ εξέλεξαν προεδρείο με πρόεδρο τον γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής Αν. Νεράτζης, αντιπρόεδρο το βουλευτή Δράμας Μ. Τζίμα και γραμματέα τη βουλευτή Καστοριάς Π. Μπουζάλη.
Η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και θα υποβάλει το πόρισμά της στις 27 Απριλίου.
Το ΠΑΣΟΚ περιμένει από την επιτροπή προκαταρκτικής διερεύνησης της Βουλής να κάνει σωστά τη δουλειά της, με ευθύνη και να παραδώσει ένα πόρισμα το οποίο θα αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Χαρακτήρισε πολύ προσωπική την τοποθέτηση του κ.Παυλίδη την οποία δεν θέλησε να σχολιάσει αν και ρωτήθηκε.
«Όπως ο Πρόεδρός μας, Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε, εμείς δώσαμε τη δυνατότητα στον κ. Παυλίδη να υπερασπιστεί τη τιμή του, όπως εξάλλου και ο ίδιος ζήτησε. Πρέπει όμως να επισημάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να σταματήσουν να παίζουν το παιγνίδι του αποπροσανατολισμού και να υπενθυμίσουμε πως ένας άλλος Καραμανλής, θα έδινε μια άλλη λύση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442