Μείωση 3,7% στη βιομηχανική παραγωγή στο σύνολο του 2008
Μείωση 8,7% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή το Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΣΥΕ, καθώς η ελληνική οικονομία έχει κατεβάσει απότομα ταχύτητα. Στο σύνολο του 2008, το βιομηχανικό προϊόν μειώθηκε κατά 3,7%.
Επιταχύνθηκε το Δεκέμβριο του 2008 η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής, καταδεικνύοντας την σημαντική επιβράδυνση που σημειώνει ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το βιομηχανικό προϊόν μειώθηκε κατά 8,7%, έναντι πτώσης 5,9% το Νοέμβριο.
Στο σύνολο του 2008, η πτώση αγγίζει το 3,7%. Υπενθυμίζεται ότι το 2007 η βιομηχανική παραγωγή είχε αυξηθεί κατά 2,2%.
Η μείωση κατά 8,7% του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:
1) Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 9,3%, η οποία οφείλεται στη μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.
2) Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση 9%, η οποία οφείλεται στη μείωση της παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών υλών και των μη μεταλλικών ορυκτών.
3) Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού παρουσίασε μείωση 7,6%, η οποία οφείλεται, στη μείωση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας