Αντίθετη η ΓΣΕΒΕΕ στον προϋπολογισμό με αιχμή τη φορολογία και το Ασφαλιστικό
Την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό του 2009 εκφράζει η ΓΣΕΒΕΕ, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει προτεραιότητες, «έστω και την τελευταία στιγμή». Σημείο αιχμής για τη Γενική Συνομοσπονδία, η αύξηση στη φορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων και η μη στήριξη του Ασφαλιστικού Φορέα.
30
Την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό του 2009 εκφράζει η ΓΣΕΒΕΕ, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει προτεραιότητες, «έστω και την τελευταία στιγμή».
Το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ θα επιδώσει υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα, την ερχόμενη Παρασκευή.
Σημεία αιχμής για τη Γενική Συνομοσπονδία:
* Προϋπολογίζεται μεγάλη αύξηση στην φορολόγηση των Μικρών επιχειρήσεων.
* Με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ και τη μη τιμαριθμοποίηση της Φορολογικής Κλίμακας. Η μη τιμαριθμοποίηση δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους αλλά και 600.000 ατομικές επιχειρήσεις.
* Δεν προβλέπεται οικονομική στήριξη για να σωθεί από την οικονομική κατάρρευση ο δεύτερος μεγαλύτερος Ασφαλιστικός Οργανισμός. Στον Προϋπολογισμό περιλαμβάνεται κονδύλι 320 εκατ. ευρώ, όταν σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ για το 2009 θα απαιτηθούν τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ.
* Προβλέπεται μείωση των Δημοσίων επενδύσεων, γεγονός που θα συμβάλλει εκτός των άλλων και σε αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.
«Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση να αλλάξει στάση και προτεραιότητες πριν είναι αργά, όχι μόνο για τις Μικρές επιχειρήσεις, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας και οικονομίας» αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442