Νέα πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Siemens στη Θεσσαλονίκη
Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα εργαζόμενοι της Siemens. Αντιπροσωπεία τους ενημέρωσε τον υπουργό κ. Τζίμα για τις εξελίξεις στο θέμα του εργοστασίου και εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.
Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι της Siemens.
Οι εργαζόμενοι διανύουν την τέταρτη εβδομάδα απεργίας με αίτημα την ανάκληση της απόφασης της μητρικής εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου.
Οι απεργοί ζητούν από την κυβέρνηση και τα κόμματα να ασκήσουν πιέσεις στη μητρική εταιρεία, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.
Ταυτόχρονα οι επικαλούνται την επιτυχημένη έκβαση αντίστοιχων ενεργειών σε άλλες δύο μονάδες της Siemens στη Λειψία και στη Βραζιλία.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Τζίμα, παρουσία του προέδρου και μελών της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον υπουργό για τις εξελίξεις στο θέμα του εργοστασίου και εκείνος με τη σειρά του διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει για την εξεύρεση λύσης.
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων παρευρέθησαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης και του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.