Νέα παρέμβαση της Fed για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών
Διπλασιάζει η Fed τις δημοπρασίες ρευστότητας στα 900 δισ. δολάρια και μελετά περαιτέρω βήματα προκειμένου να ξεπαγώσει τον βραχυπρόθεσμο διατραπεζικό δανεισμό προκειμένου να χαλαρώσει την πιστωτική ασφυξία που παρατηρείται.
Διπλασιάζει η Fed τις δημοπρασίες ρευστότητας στα 900 δισ. δολάρια και μελετά περαιτέρω βήματα προκειμένου να ξεπαγώσει τον βραχυπρόθεσμο διατραπεζικό δανεισμό προκειμένου να χαλαρώσει την πιστωτική ασφυξία που παρατηρείται.
Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνει το μέγεθος των βραχυπρόθεσμών δημοπρασιών καθορισμένης διάρκειας (TAF) στα 150 δισ. δολάρια για 24 και 84 ημέρες αντίστοιχα.
Η Fed θα τοκίζει επίσης τα αποθεματικά που θα της εμπιστευτούν εμπορικές τράπεζες, ενώ θα επιτρέψει χωρίς ποινή την προεξόφληση ομολογιών, οι οποίες είχαν ημερομηνία λήξης μέχρι και 84 ημέρες μετά από τη σημερινή.
Ταυτοχρόνως, ανακοίνωσε ότι την 23η Οκτωβρίου και την 20η Νοεμβρίου θα προεξοφληθούν ομολογίες, που θα λήγουν 28 ημέρες αργότερα.
Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, στην ομιλία της Τρίτης που θα απευθύνει ο Μπεν Μπερνάνκι εκτιμάται ότι θα αφήσει να διαφανεί εάν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων πριν από την καθορισμένη συνεδρίαση της 28ης-29ης Οκτωβρίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.