Επαγγελματική αποκατάσταση υποσχέθηκε στους εργαζόμενους της Βιαμύλ η Σ.Καλαντζάκου
Σε δέσμη ενεργητικών πολιτικών που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους σε νέες θέσεις εργασίας μετά το κλείσιμο της Βιαμύλ στο τέλος Σεπτεμβρίου, κατέληξαν σε συνάντησή τους η υφυπουργός Σ.Καλαντζάκου και το Σωματείο Εργαζομένων, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΟΑΕΔ και εκπροσώπου της ΓΣΕΕ.
Σε δέσμη ενεργητικών πολιτικών που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους σε νέες θέσεις εργασίας μετά το κλείσιμο της Βιαμύλ στο τέλος Σεπτεμβρίου, κατέληξαν σε συνάντησή τους η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου και το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας, παρουσία του κ. Μπουγιακλή, γενικού διευθυντή του ΟΑΕΔ, και του κ. Κολλά, εκπροσώπου της ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η υφυπουργός «εκπονήσαμε τετραετές πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας (ΝΘΕ) με ισχυρά κίνητρα».
Ακόμη, πρόσθεσε η Σ.Καλαντζάκου, «εγκρίναμε ενισχυμένη -έναντι των κοινών προγραμμάτων- επιχορήγηση απασχόλησης για εκείνους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση».
»Οι εργαζόμενοι έχουν περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν οι προτιμήσεις και οι ανάγκες τους για την περαιτέρω επαγγελματική τους πορεία. Στόχος είναι με τη συνεργασία των εργαζομένων, ο ΟΑΕΔ να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα σε θέσεις εργασίας μετά το κλείσιμο της ΒΙΑΜΥΛ»
»Για το σκοπό αυτό, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους» κατέληξε η υφυπουργός Απασχόλησης.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.