Θεωρητικά εύκολο προμηνύεται το έργο της ΑΕΚ και του Αρη στην κλήρωση της Παρασκευής (14:00), καθώς οι εκπρόσωποι μας στο Κύπελλο UEFA δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα - φόβητρο στο δρόμο τους για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Πρόκριση για Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ.
Θεωρητικά εύκολο προμηνύεται το έργο της ΑΕΚ και του Αρη στην κλήρωση της Παρασκευής (14:00), καθώς οι εκπρόσωποι μας στο Κύπελλο UEFA δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα – φόβητρο στο δρόμο τους για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί οτι για πρώτη φορά φέτος η UEFA εφαρμόζει γεωγραφικά κριτήρια στην κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου και οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται στη ζώνη ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου.
ΑΕΚ και Αρης βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών» και αν κάποιες ομάδες χρειάζονται ίσως κάποια προσοχή είναι οι δύο κυπριακές (ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια) και οι δύο ομάδες από την Κροατία (Χάιντουκ και Σλάβεν).
Πρόκριση για Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ
Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, πέρασαν με άνεση οι δύο κυπριακές ομάδες που έδωσαν το παρών στη διοργάνωση, δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ (1-0 την Πελίτσε) και η Ομόνοια (2-1, εκτός έδρας τη Μιλάνο). Αυτό σημαίνει, ότι θα πάρουν μέρος στην κλήρωση της Παρασκευής, για να μάθουν τις επόμενες αντιπάλους τους στο τουρνουά.
Η Ομόνοια δεν αντιμετώπισε ιδαίτερες δυσκολίες με τη Μιλάνο και πήρε το διπλό (2-1) στα Σκόπια. Στο μεταξύ, στο προηγούμενο παιχνίδι (17/ 7), είχε επικρατήσει στο γήπεδο της με 1-0.
Ο ΑΠΟΕΛ δυσκολέυτηκε λίγο περισσότερο, αλλά τελικά πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, μετά το 1-0 στην Κύπρο επί της Πέλιστερ. Για την ιστορία, ο ΑΠΟΕΛ είχε πάρει εκτός έδρας ισοπαλία στο πρώτο ματς (0-0).
Οι δύο κυπριακοί σύλλογοι θα βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων στην κλήρωση της Παρασκευής (1/8) και δεν αποκλείεται να βρεθούν αντιμέτωπες με τον Αρη ή την ΑΕΚ, που βρίσκονται στο άλλο τιμ των «ισχυρών».
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!