Βέλη Καστανίδη κατά κυβέρνησης για αδράνεια στην δασοπροστασία
«Εγκληματική αδιαφορία και αδράνεια» στην αντιπυρική πολιτική χρέωσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Χ.Καστανίδης. Και πόροι έχουν διατεθεί για παρεμβάσεις στις δασικές περιοχές και οι δασικές υπηρεσίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα, απάντησε ο υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Κιλτίδης.
«Εγκληματική αδιαφορία, απραξία και αδράνεια» στην αντιπυρική πολιτική χρέωσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Χ.Καστανίδης. Και πόροι έχουν διατεθεί για παρεμβάσεις στις δασικές περιοχές και οι δασικές υπηρεσίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα, απάντησε ο υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Κιλτίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης «δεν έχει προστεθεί ούτε ένα νέο μέσο αεροπυρόσβεσης, ούτε ένα νέο όχημα επίγειας πυρόσβεσης, το προσωπικό της Πυροσβεστικής μειώνεται δραστικά, με τις κενές οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε περίπου 4.000 άτομα και με τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες να μην έχουν παραλάβει τίποτα ακόμη από τον αναγκαίο εξοπλισμό και τις εξαρτύσεις».
Πρόσθεσε επίσης, ότι πολλές δασικές υπηρεσίες της χώρας διαμαρτύρονται για έλλειψη χρηματοδότησης για ώριμα έργα και δράσεις αντιπυρικής προστασίας που έχουν υποβάλλει. «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι έχει απόλυτη ευθύνη για τις παραλείψεις της και δεν θα έχει καμία απολύτως δικαιολογία αν, ο μη γένοιτο, συμβεί το παραμικρό».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ Κιλτίδης, στη σύσκεψη για την οργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, υποστηρίζει πως έχει ήδη διατεθεί το 20% των πόρων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για έργα συντήρησης στις δασικές περιοχές.
Ο κ. Κιλτίδης σημείωσε επίσης, ότι από τον φορέα δασών θα διατεθεί πρόσθετη πίστωση 1,5 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο δασικό χώρο (υδατοδεξαμενές, πυροφυλάκια, παρατηρητήρια).
Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως οι δασικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.