Σε συγχώνευση προχωρούν οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας και Global
Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση ανακοίνωσαν τα ΔΣ των εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ και Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.
Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση ανακοίνωσαν την Τρίτη τα ΔΣ των εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ και Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.
Ημερομηνία μετασχηματισμού ορίστηκε η 31/03/2008 και θα συνταχθεί ισολογισμός μετασχηματισμού με την ημερομηνία αυτή.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να προταθούν προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δυο εταιρειών ως σχέσεις ανταλλαγής οι ακόλουθες:
* Μια νέα ονομαστική μετοχή της ΔΙΑΣ για κάθε μία παλαιά μετοχή της ΔΙΑΣ.
* 3,64 νέες ονομαστικές μετοχές της ΔΙΑΣ για κάθε μία παλαιά μετοχή της Global.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω σχέση ανταλλαγής των μετοχών έχει υπολογισθεί βάσει της σχέσης αξιών των εταιρειών, η οποία βασίσθηκε στη μέση καθαρή αξία του ενεργητικού τους για την περίοδο 1 Μαρτίου – 30 Μαρτίου 2008 (τελευταία ημερομηνία κλεισίματος 28/03/2008).
Σχετικές με τους όρους της συγχώνευσης εκθέσεις θα υποβληθούν προς τα καταστατικά όργανα των δύο εταιρειών από ανεξάρτητους ελεγκτικούς οίκους, οι οποίοι θα ορισθούν με νεότερη απόφαση των ΔΣ των συγχωνευόμενων εταιρειών.
Από τη συγχώνευση αυτή δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα με συνολική καθαρή αξία ενεργητικού 147,5 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων των εταιρειών με ημερομηνία 28/03/2008.
To γεγονός αυτό εξασφαλίζει στη νέα εταιρεία μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από την εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα, δυνατότητα παράλληλης εισαγωγής σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα των μετοχών και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.
Διαχειρίστρια εταιρεία του νέου σχήματος θα είναι η Eurobank EFG Asset Management, η οποία διαθέτει ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία στη διαχείριση επενδύσεων θεσμικών χαρτοφυλακίων και αποτελεί μέλος του ομίλου Eurobank EFG.
Η Eurobank κατέχει σήμερα ποσοστό 42% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΣ και 7,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Global.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.