Με πτώση 1,79% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.133,03 μονάδες, με απώλειες 1,79%. Το ενδιαφέρον των επενδυτών φαίνεται να «αναζωπυρώθηκε» με την αξία των συναλλαγών να φτάνει τα 690 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές 96 ενισχύθηκαν, 143 υποχώρησαν και 55 έμειναν αμετάβλητες.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.133,03 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,79%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 690 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 179,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: της Υγείας σε ποσοστό 2,21%, των Χημικών κατά 1,65% και των Ασφαλειών κατά 0,37%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 2,84%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 2,53%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,34%,των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 2,21% και των Ταξιδιών-Αναψυχής σε ποσοστό 2,16%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,93%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,67% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,22%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Mediterra +11,27%, Alsinco +9,57% και Altius AEEX +7,34%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Κλωνατέξ (Π) -8,33% Κλωνατέξ (Κ) -8,00% και Εμπορικός Δεσμός -7,41%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 96 ενισχύθηκαν, 143 υποχώρησαν και 55 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας