Κοντά τους «16» Αμβούργο και Φιορεντίνα, σκούρα τα βρήκε η Μπάγερν
Σκούρα τα βρήκε η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην σκληροτράχηλη Αμπερντίν, αλλά απέσπασε τελικά ισοπαλία 2-2 στη Σκωτία στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA. Μια ανάσα από τους «16» βρίσκεται το Αμβούργο, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ζυρίχης, βήμα πρόκρισης και για τη Φιορεντίνα, 1-0 την Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία.
Σκούρα τα βρήκε η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην σκληροτράχηληΑμπερντίν, αλλάαπέσπασε τελικά ισοπαλία 2-2στη Σκωτίαστον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA. Μια ανάσα από τους «16» βρίσκεται το Αμβούργο, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ζυρίχης, βήμα πρόκρισης και για τη Φιορεντίνα, που νίκησε 1-0 την Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία.
Προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «16» του θεσμού πήρε ένα από τα φετινά φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από την Αμπερντίν στη Σκωτία, με τους γηπεδούχους να στέκονται εξαιρετικά απέναντι στη σπουδαία αντίπαλό τους.
Ο Ότμαρ Χίτσφελντ δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Φρανκ Ριμπερί και Μαρκ φαν Μπόμελ, καθώς και του Όλιβερ Καν που ταλαιπωρείται από γρίπη και είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 24ο λεπτό με γκολ του Τζος Γουόκερ.
Ο Μίροσλαβ Κλόζε κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσαπέντε λεπτά αργότερα με εντυπωσιακό σουτ, αλλά ο Σόουν Αλούκο «έριξε» τις κερκίδες του Πίτοντρι στο 41, όταν έβαλε εκ νέου τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.Στο 55, όμως, ο Αλαν Μέιμπερι σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Ζε Ρομπέρτο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι.
Ο Χαμίτ Αλτιντοπ ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Τζέιμι Λάνγκφιλντ να αποκρούει, αλλά ο Τούρκος πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το 2-2, χαρίζοντας στην ομάδα του μια πολύτιμη ισοπαλία που τη φέρνει πιο κοντά στους «16».
Ζυρίχη – Αμβούργο: 1-3 (87` Χασλί – 49` Γιάρολιμ, 67` Ολιτς, 77` Τροχόφσκι) Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης έκανε το Αμβούργο. Οι γερμανοί επικράτησαν με 3-1 της Ζυρίχης στην Ελβετία και είναι το ακλόνητο φαβορί για το ένα από τα εισιτήρια της επόμενης φάσης.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποιο γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό ο Γκερέρο συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Γιάρολιμ κι ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Ο Γκερέρο ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου τέρματος της ομάδας του στο 67` με σκόρερ τον Ολιτς, ενώ ο Τροχόφσκι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 77ο λεπτό έφερε ουσιαστικά στους 16 τους γερμανούς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 87` επίσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χασλί.
Ρόζενμποργκ – Φιορεντίνα 0-1 (16 Μούτου)
Με γκολ του Αντριαν Μούτου η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία και παράλληλα έκανε σημαντικό βήμα για τους «16».
Οι βιόλα ήταν καλύτεροι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και στο 16 ο Μούτου διαμόρφωσε το τελικό 1-0 έπειτα από πάσα του Ρικάρντο Μοντολίβο. Παρ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει την ισοπαλία όταν ο Για στο 82 είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι.
Μπόλτον – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (74 Ντιούφ)
Τη νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ρίμποκ πανηγύρισε η Μπόλτον. Η ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου (σ.σ. πέρασε αλλαγή στο 59) δυσκολεύτηκε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους ροχιμπλάνκος που έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και χρειάστηκε και τις σωτήριες επεμβάσεις του Γιασκελάινεν για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα.
Η αποβολή, όμως, του Σέρχιο Αγκουέρο στο 74ο λεπτό για… φτύσιμο έκανε ευκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους που δευτερόλεπτα αργότερα σκόραραν με τον Ελ Χατζί Ντιούφ.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μπράντον και Ντάμιεν Τζέφερσον πέτυχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα κι έτσι η Καρδίτσα νίκησε τον Προμηθέα με 95-79 και «κλειδώνοντας» την παραμονή της.
Μεγάλο το ενδιαφέρον στη μάχη της 5ης θέσης στα πλέι οφ της Super Leaugue, μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του Βόλου με 3-2. και την ήττα του Λεβαδειακού με 2-0 από τον ΟΦΗ.