Η Βέροια 1-0 τη Λάρισα που «έκανε» καρέ της… κόκκινης
Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε η Βέροια, μετά από την σπουδαία εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λάρισας. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Καμάλ Εντο στο 69ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που μετά τη σημερινή τους ήττα μπαίνουν σε... περιπέτειες, αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 23 λόγω αποβολής του Μπακαγιόκο και τελείωσαν το ματς με οκτώ!
Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε η Βέροια, μετά από την σπουδαία εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λάρισας, στην 17η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Καμάλ Εντο στο 69ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που μετά τη σημερινή τους ήττα μπαίνουν σε… περιπέτειες, αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 23΄, λόγω αποβολής του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο.
Οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία να ανοίξουν νωρίς το σκορ, όταν στο 14΄ ο νεοαποκτηθείς Αφρικανός, Καμάλ Εντο, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Κοτσόλη, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος ένα σχήμα με δύο κλασικούς επιθετικούς, αλλά δεν είχε την… τύχη να βγάλει συμπεράσματα κι αυτό γιατί μόλις στο 23ο λεπτό ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο αποβλήθηκε!
Σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Κόλτζου, ο σταρ της Λάρισας αντέδρασε χτυπώντας τον αντίπαλό του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το πλήγμα για την ΑΕΛ είναι τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο «Μπάκα» είναι ήδη τιμωρημένος για τους δύο προσεχείς αγώνες πρωταθλήματος, καθώς έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες. Μετά την αποβολή του, θα αργήσει πολύ να επανεμφανιστεί σε επίσημο αγώνα.
Οπως ήταν φυσικό, το αριθμητικό μειονέκτημα ανάγκασε τους κυπελλούχους Ελλάδας να οπισθοχωρήσουν. Δεν απείλησαν, αλλά δεν απειλήθηκαν κιόλας, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι… τραγικό για τους περίπου 4.000 φιλάθλους (800 Λαρισαίοι) που βρέθηκαν στο γήπεδο της Βέροιας. Μία ευκαιρία αναζητούσαν οι ομάδες κι αυτή παρουσιάστηκε στη Βέροια, όταν στο 69ο λεπτό ο Πάεζ έβγαλε μόνο του τον Καμάλ Εντο, που πλάσαρε τον Κοτσόλη και έγραψε το 1-0.
Σκορ που έμεινε έως το τέλος του αγώνα, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Γιώργου Δώνη που επιστράτευσε όλα του τα επιθετικά «όπλα» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν οι Τσιμπλίδης και Νταμπίζας, οι οποίοι συνεπλάκησαν, καθώς και ο Μπαχράμης, που χτύπησε τον Ντε Λάνγκε.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μπράντον και Ντάμιεν Τζέφερσον πέτυχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα κι έτσι η Καρδίτσα νίκησε τον Προμηθέα με 95-79 και «κλειδώνοντας» την παραμονή της.
Μεγάλο το ενδιαφέρον στη μάχη της 5ης θέσης στα πλέι οφ της Super Leaugue, μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του Βόλου με 3-2. και την ήττα του Λεβαδειακού με 2-0 από τον ΟΦΗ.