Υπό το νομικό κέλυφος της Pantheon το διάδοχο σχήμα της Ολυμπιακής
Σχέδιο «Sabena α λα ελληνικά» για τη δημιουργία αεροπορικής εταιρείας με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών που θα διαδεχθεί την Ολυμπιακή και δεν θα είναι άλλη από την Pantheon αποκαλύπτει ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης. Nέες διαβεβαιώσεις προς τους εργαζομένους.
Σχέδιο «Sabena α λα ελληνικά» για τη δημιουργία αεροπορικής εταιρείας με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών που θα διαδεχθεί την Ολυμπιακή και δεν θα είναι άλλη από την Pantheon αποκαλύπτει με συνέντευξή του προς Το Βήμα ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης.
«Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, η εταιρεία Ολυμπιακές Αερογραμμές να πωληθεί ως έχει. Επομένως προσανατολιζόμαστε σε άλλα σχήματα τρίτων εταιρειών, όπως είναι η Pantheon, έτσι ώστε να κάνουμε ένα σχέδιο Sabena α λα ελληνικά. Η Sabena λειτούργησε ύστερα από ένα μήνα· εμείς θέλουμε η νέα Ολυμπιακή να λειτουργήσει αμέσως μετά» δηλώνει ο υπουργός.
«Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε μια νέα καθαρή εταιρεία, μια άλλη υγιή Ολυμπιακή, που θα μπορέσει να ανοίξει τα φτερά της με τη συμμετοχή ιδιωτών. Το αν θα είναι 100% ιδιωτική ή όχι, θα το δούμε και ανάλογα με τις εξελίξεις», προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως η επόμενη μέρα για την Ολυμπιακή «θα έρθει μέσα στο 2008» αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι επαφές με τους εργαζομένους.
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και συναδέλφων του υπουργών, υπεραμύνεται της χρονικής συγκυρίας που αποφάσισε να ανοίξει το θέμα της Ολυμπιακής καθώς λέει ότι τα δεδομένα άλλαξαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν ήθελε να περιμένει να μάθουν οι Ελληνες τα δυσάρεστα νέα από τις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι κανένας από τους εργαζομένους δεν θα χάσει τη δουλειά του, αλλά επισημαίνει ότι το σχέδιο που υπάρχει προβλέπει μετατάξεις και εθελουσία έξοδο. Επίσης, τονίζει ότι στόχος είναι να υπάρξει κενό στην κάλυψη των νησιών και να εξακολουθήσουν πετάνε οι έξι κύκλοι.
Ποια είναι ηPantheon
Η Pantheonσυγκροτήθηκε πριν από δύο χρόνια και οι υπάλληλοί της μισθοδοτούνται από τότε μόνο και μόνο για να προετοιμάσουν τη νομική μορφή του νέου αερομεταφορέα και να εξασφαλιστούν από την ΙΑΤΑ οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις.
Το μετοχικό κεφάλαιο της Pantheon είναι σήμερα 62 εκατ. ευρώ και πολύ σύντομα θα αυξηθεί, για να υποδεχθεί στη συνέχεια τα ιδιωτικά κεφάλαια.
Επιστολή για Ryanair
Η εφημερίδα Πρώτο θέμα κάνει λόγο επιστολήτης τέως υπουργού Τουρισμού κας Πετραλιά το 2006 προς τον τότε υπουργό Μεταφορών κ. Λιάπη με την οποία τον ενημερώνει για το ενδιαφέρον της Ryanair να ξεκινήσει πρόγραμμαπτήσεων στην Ελλάδα, σε πρώτη φάση προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδο.Υπενθυμίζεται ότι ηιρλανδική Ryanair κατήγγειλε στην Κομισιόν την Ολυμπιακή για αθέμιτο ανταγωνισμό, πυροδοτώντας έτσι τα σενάρια περί κλεισίματος της επιχείρησης.
Νέες δημοσκοπήσεις
Μετά τη δημοσκόπηση Κάπα Research για το Βήμα του Σαββάτου, που έδειξε ότι η πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Ολυμπιακή τις τελευταίες δεκαετίες και πιστεύει ότι πρέπει «να αναζητηθεί μια νέα λύση τερματίζοντας τη σημερινή κατάσταση», μία νέα σειρά ερευνών βλέπει το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο.
Τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Πρώτο Θέμα (6-7 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων) δείχνει ότι 70,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ολυμπιακή πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και αντιστοίχως δύο στους τρεις τάσσονται υπέρ της ύπαρξης κρατικού αερομεταφορέα.
Επίσης, τηλεφωνικό γκάλοπ της εταιρείας Rass για το Παρόν (5-6 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 601 ατόμων) δείχνει ότι 93,4% των ερωτηθέντων επιθυμεί να υπάρχει να υπάρχει η Ολυμπιακή, ένας στους δύο πιστεύει ότι επιτελεί κοινωνικό έργο. Η πλειοψηφία (53,5%) πιστεύει επίσης ότι η λύση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία είναι «να περιμένουμε να βρεθεί αγοραστής».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας