Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Νεκρό» το σημαντικότερο μέρος της δικογραφίας για το μακελειό της Παιανίας

«Νεκρό» το σημαντικότερο μέρος της δικογραφίας για το μακελειό της Παιανίας

Κίνδυνος υπάρχει να παραμείνουν ατιμώρητοι οι δράστες της δολοφονίας του 22χρονου οπαδού του ΠΑΟ στο Μακελειό της Παιανίας, τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας λαθών στην προανάκριση λόγω των οποίων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ομολογίες πρωταιτίων των επεισοδίων.

28

Κίνδυνος υπάρχει να παραμείνουν ατιμώρητοι οι δράστες της δολοφονίας του 22χρονου οπαδού του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου στο Μακελειό της Παιανίας, τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας λαθών στην προανάκριση λόγω των οποίων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ομολογίες πρωταιτίων των επεισοδίων που κατονόμαζαν τους δολοφόνους.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, αιτία αυτής της δυσμενούς, αν και προαναγγελθείσας εξέλιξης, είναι η «αχρήστευση» του σημαντικότερου μέρους του δικαστικού φακέλου για το μακελειό της Παιανίας. Πρόκειται για το κομμάτι εκείνο της δικογραφίας όπου για πρώτη φορά δράστες της σύγκρουσης μεταξύ χούλιγκαν έδωσαν συγκεκριμένες μαρτυρίες, κατονόμασαν συγκεκριμένα άτομα και είπαν λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των δολοφόνων και των καθοδηγητών τους.

Αυτό το τμήμα της δικογραφίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδεύει προς το αρχείο καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε από την 26η τακτική ανακρίτρια παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ.Σανιδά ότι μπορεί μερικώς να γίνει χρήση του. «Είναι σχεδόν ακατόρθωτο πλέον να βρούμε τις αποδείξεις που θα μας οδηγούσαν με δικανική βεβαιότητα στους δράστες της δολοφονίας». Αυτό σχολίασε χθες εισαγγελικός λειτουργός, υπενθυμίζοντας ότι οι χειρισμοί των αστυνομικών αρχών πρόσθεσαν ένα δικονομικό πρόβλημα σε μια εκ των πραγμάτων δύσκολη ως προς τη διαλεύκανσή της υπόθεση.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τη δολοφονία του Φιλόπουλου και για άλλες σχετικές με τη συμπλοκή πράξεις και ενώ είχε ξεκινήσει τακτική ανάκριση, η Αστυνομία συνέχισε να διενεργεί προανάκριση και να λαμβάνει ένορκες καταθέσεις από μάρτυρες. Τότε, μεταξύ άλλων, κλήθηκε από τους αστυνομικούς ένας 37χρονος τοξικομανής ο οποίος ομολόγησε τη δική του συμμετοχή στη δολοφονία και κατονόμασε δράστες και συνεργούς δίνοντας, μάλιστα, «πρωταγωνιστικό» ρόλο σε πρωτοκλασάτα στελέχη της Θύρας 7 του Ολυμπιακού. Οι αστυνομικοί, όμως, δεν τον κατέστησαν κατηγορούμενο ως όφειλαν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές δεν βρίσκονταν σε διαρκή συνεννόηση με τους αστυνομικούς ώστε να αποτρέψουν το δικονομικό ολίσθημα.

Τώρα η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων της υπόθεσης. Συγκεκριμένα η ανακρίτρια έχει απαγγείλει κατηγορίες συνολικά σε 28 άτομα εκ των οποίων τρεις παραμένουν προφυλακισμένοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο