Πρώτο βήμα για την επανάληψη της ιαπωνικής αποστολής στο Αφγανιστάν
Το «πράσινο φως» για την επανάληψη της ναυτικής αποστολής της Ιαπωνίας στον Ινδικό Ωκεανό, στα πλαίσια των δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν, έδωσε επιτροπή του Κοινοβουλίου της χώρας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια της Κάτω Βουλής την Τρίτη.
28
Το «πράσινο φως» για την επανάληψη της ναυτικής αποστολής της Ιαπωνίας στον Ινδικό Ωκεανό, στα πλαίσια των δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν, έδωσε επιτροπή του Κοινοβουλίου της χώρας.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια της Κάτω Βουλής την Τρίτη.
Η αποστολή θα περιορίζεται σε ρόλο ανεφοδιασμού των σκαφών τρίτων χωρών που συμμετέχουν στις νηοψίες που πραγματοποιούνται σε σκάφη για τα οποία υπάρχει υποψία ότι συνδέονται με δραστηριότητες τρομοκρατών.
Ιαπωνικά σκάφη είχαν αυτό το ρόλο στον Ινδικό Ωκεανό από το 2001 έως την 1η Νοεμβρίου φέτος, οπότε η αντιπολίτευση μπλόκαρε την παράταση της αποστολής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442