Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Οργή ΠΑΣΟΚ για συσχετισμό εκλογικού αποτελέσματος και ΟΤΕ από τον Π.Βουρλούμη

Οργή ΠΑΣΟΚ για συσχετισμό εκλογικού αποτελέσματος και ΟΤΕ από τον Π.Βουρλούμη

Πόλεμος ξεσπά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και διοικητή ΟΤΕ Π.Βουρλούμη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου σε ξένους επενδυτές, για αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές. «Λάδι στη φωτιά» έριξε και έκθεση της Morgan Stanley.

93

Πόλεμος ξεσπά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και του διοικητή του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη, μετά τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο τελευταίος σε ξένους επενδυτές, ότι προβλέπονται αρνητικές επιπτώσεις για τον ΟΤΕ σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.

«Λάδι στη φωτιά», έριξε η Morgan Stanley, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της σημειώνει ότι σε περίπτωση που νικητής των εκλογών αναδειχθεί η ΝΔ, προβλέπεται ενίσχυση της μετοχής του ΟΤΕ κατά 25%, ενώ αν οι κάλπες αναδείξουν νικητή το ΠΑΣΟΚ, η μετοχή του ΟΤΕ είναι πιθανό να σημειώσει πτώση μέχρι και 15%.

Για «βρώμικο και στημένο παιχνίδι» μιλά το ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας επίθεση τόσο στον «εκλεκτό της Ρηγίλλης» κ. Βουρλούμη, όσο και στον διεθνή οίκο, υποστηρίζοντας οτι η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης αυτή τη χρονική στιγμή, δεν είναι καθόλου συμπτωματική, αλλά εξυπηρετεί συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ.

Ειδικότερα, η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κυρία Β.Παπανδρέου και ο υπεύθυνος Τηλεπικοινωνιών κ. Ντ.Ρόβλιας, δήλωσαν «Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του ΟΤΕ, που συνέβαλε καθοριστικά στην αρνητική πορεία του Οργανισμού και είναι συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote, ενεπλάκη, ως μη όφειλε, στην πολιτική αντιπαράθεση».

«Μιλώντας σε ξένους επενδυτές, προέβλεψε αρνητικές επιπτώσεις για τον ΟΤΕ εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ, υπονομεύοντας με τον τρόπο αυτό, τόσο την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, όσο και την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, ξένη μεγάλη τράπεζα, όλως συμπτωματικώς (!), προβλέπει αύξηση της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ αν εκλεγεί η ΝΔ και μείωση εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ» προστίθεται στη δήλωση.

«Το παιχνίδι είναι στημένο και βρώμικο, αφορά δε, προφανώς, τις επερχόμενες εκλογές. Η ΝΔ και τα στελέχη της ασκούν, για μία ακόμη φορά, πολιτική σε βάρος της χώρας και του ΟΤΕ, βρίσκοντας ή αναζητώντας συμπαραστάτες στο εξωτερικό για το «έργο» τους αυτό. Το βέβαιο είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ανακόψει την πορεία απαξίωσης του ΟΤΕ, την οποία επιμελήθηκε επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση με εντολοδόχο τον εκλεκτό του πρωθυπουργού κ. Βουρλούμη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Πιο επιθετικός και με σαφείς βολές κατά του κ. Βουρλούμη υπήρξε ο Ντ.Ρόβλιας. Όπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του «ο κομματικός διοικητής του ΟΤΕ «ξαναχτύπησε»….. Απαντώντας σε ερώτηση ξένων επενδυτών, προέβλεψε «επιπτώσεις» στον ΟΤΕ, αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να απαξιωθεί περισσότερο, απ όσο επί των ημερών του κ. Βουρλούμη; Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να χάσει περισσότερους πελάτες; (Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι απώλειες υπολογίζονται στους 200.000 συνδρομητές). Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να καθυστερεί περισσότερο την εξυπηρέτηση των πολιτών; Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να φορτωθεί με περισσότερα πρόστιμα από την ΕΕΤΤ και να τα αφήνει και απλήρωτα; Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να καθυστερεί περισσότερο την προώθηση στην αγορά του τριπλού πακέτου και να βρίσκεται ουραγός των εξελίξεων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω απώλεια πελατών;»

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό. Σειρά τώρα έχει ο ΟΤΕ, την πορεία του οποίου φαντασιώνονται αρνητική, για μετά τις εκλογές, οι κινδυνολόγοι, κομματικοί εγκάθετοι της ΝΔ, όπως ο κ. Βουρλούμης. Η ΝΔ και τα στελέχη της υπονομεύουν από τώρα το αύριο της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Ρόβλιας, ενώ αναφέρθηκε και στο μισθό του κ. Βουρλούμη.

«Είναι βέβαιο ότι, μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα αυξήσει προκλητικά τις αποδοχές του διοικητή του ΟΤΕ, κατά 70%, όπως έκανε πρόσφατα η ΝΔ για τον κ. Βουρλούμη» είπε ο κ. Ρόβλιας.

Τις τελευταίες ημέρες, επιχειρείται από τους οικονομικούς και επενδυτικούς κύκλους σύνδεση του εκλογικού αποτελέσματος με την πορεία και το μέλλον των μεγάλων Οργανισμών, των Τραπεζών, των επιχειρήσεων και κατ επέκταση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της οικονομίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, το γεγονός ότι ισχυρά οικονομικά κέντρα εμφανίζονται να υπερασπίζονται τη ΝΔ και να επιδιώκουν την επανεκλογή της μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, που προσπαθεί να προτάξει το «φιλολαϊκό» προφίλ της και την επιθυμία της να στηρίξει τα ασθενέστερα στρώματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο