Με άνοδο 0,28% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.813,91 μονάδες, με άνοδο 0,28%. Η αξία των συναλλαγών ήταν μόλις 222,02 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει οτι οι επενδυτές μπροστά στην τραγωδία, μάλλον «αδιαφορούν» για επενδύσεις.
Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.813,91 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,28%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 222,02 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλεονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τροφίμων-Ποτών κατά 2,55%, των Τηλεπικοινωνιών σε ποσοστό 1,47% και των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων σε ποσοστό 0,75%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Ασφαλειών σε ποσοστό 4,73%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,88% και της Τεχνολογίας κατά 1,85%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε κατά 0,42%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,48% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,34%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Τρία Αλφα (Π) +9,85%, Μοτοδυναμική +4,84% και Rilken +4,83%,
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΑΝΕΚ(ΠΟ90) -10,00%, Μποτάρης (Π) -8,99% και CPI -7,62%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 59 ενισχύθηκαν, 194 υποχώρησαν και 45 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.