Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το Χρηματιστήριο του Ντουμπάι προσφέρει 2,95 δισ. ευρώ για την εξαγορά του σουηδικού OMX

Το Χρηματιστήριο του Ντουμπάι προσφέρει 2,95 δισ. ευρώ για την εξαγορά του σουηδικού OMX

Το Χρηματιστήριο του Ντουμπάι προσφέρει 2,95 δισ. ευρώ (3,96 δισ. δολάρια) σε μετρητά για την εξαγορά του σουηδικού χρηματιστηρίου OMX, ανοίγοντας «πόλεμο» με το Nasdaq η πρόταση του οποίου ανέρχεται στα 3,7 δισ. δολάρια.

27

Το Χρηματιστήριο του Ντουμπάι προσφέρει 2,95 δισ. ευρώ (3,96 δισ. δολάρια) σε μετρητά για την εξαγορά του σουηδικού χρηματιστηρίου OMX, ανοίγοντας «πόλεμο» με το Nasdaq.

Το Borse Dubai προσφέρει 230 κορόνες (24,50 ευρώ ή 32,84 δολάρια) για κάθε μετοχή, αποτιμώντας το OMX στα 2,95 δισ. ευρώ περίπου.

Στις 9 Αυγούστου είχε αγοράσει μέσω του χρηματιστηρίου το 27,4% της εταιρείας, πληρώνοντας 230 κορόνες ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το Nasdaq από τα τέλη Μαΐου έχει υποβάλει πρόταση εξαγοράς έναντι 3,7 δισ. δολαρίων. Το Nasdaq προσέφερε 208,1 κορώνες για κάθε μία μετοχή του πέμπτου μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ευρώπης.

Το OMX λειτουργεί τα χρηματιστήρια στη Στοκχόλμη, το Ελσίνκι, την Κοπεγχάγη, το Ρέικιαβικ, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία και κατέχει το 10% του Χρηματιστηρίου του Όσλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο