Μείωση 11% στα 3 δισ. ευρώ σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας, Total, καθώς η κερδοφορία της επλήγη από την εξασθένηση του δολαρίου και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.
Μείωση 11% στα 3 δισ. ευρώ σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας, Total, καθώς η κερδοφορία της επλήγη από την εξασθένηση του δολαρίου και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.
Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κέρδη 2,86 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας έχει αυξήσει τις προβλέψεις της Total για τη φετινή παραγωγή σε 6% και 5% ετησίως έως το 2010.
Τα αποτελέσματα της Total επηρεάστηκαν αρνητικά από την ενίσχυση του ευρώ και την πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Στο πρώτο τρίμηνο, η μέση ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ήταν 1,31 έναντι 1,20 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η μέση τιμή του αργού υποχώρησε σε 58 δολάρια το βαρέλι από 63,50 το πρώτο τρίμηνο του 2006.
Οι μετοχές της Total ενισχύθηκαν σήμερα Παρασκευή έως 1,2% στα 55,66 ευρώ. Πέρυσι κέρδισε 3,6% ενώ φέτος δεν παρουσιάζει αξιόλογες μεταβολές.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας