Η ημέρα που η Fiat θα παρουσιάσει το νέο της 500 δεν είναι πλέον μακριά. Τα αποκαλυπτήρια έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου 2007, ακριβώς 50 χρόνια από το λανσάρισμα του αυθεντικού ομώνυμου μοντέλου της, στο ίδιο μάλιστα μέρος, στο Τορίνο.
Σχεδιασμένο στο Centro Stile της εταιρίας, το νέο 500 δεν θα κατασκευάζεται στην Ιταλία αλλά στην Πολωνία. Το αποκλειστικά τρίθυρο αμάξωμα διατηρεί αναλλοίωτη τη σχεδιαστική ταυτότητα του προγόνου του, είναι όμως αισθητά μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα το μήκος του φτάνει τα 3,55 μέτρα, με πλάτος 1,65 μέτρα και ύψος 1,49 μέτρα.
Σύμφωνα μάλιστα με τη Fiat, εκτός από ιδιαίτερα ευέλικτο είναι και ευχάριστο οδηγικά, χάρη στα μηχανικά σύνολα με τα οποία εφοδιάζεται. Η σχετική γκάμα περιλαμβάνει ένα diesel κινητήρα Multijet 1,3 λίτρων/75 ίππων και δύο βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,4 λίτρων, ισχύος 69 και 100 ίππων αντίστοιχα. Ανάλογα με την έκδοση η ισχύς θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω μηχανικών κιβωτίων 5 και 6 σχέσεων.
Το Fiat 500 είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της εταιρίας στις μικρές κατηγορίες. Οσο για τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά, δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του 2008.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.