Εκπαίδευση με έμφαση στη «βρετανικότητα» επιθυμεί ο υπουργός Παιδείας της χώρας
Τις ελλείψεις του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος προσπαθούν να καταγράψουν οι Αρχές σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το σύστημα. Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να δοθεί έμφαση στον πυρήνα των βρετανικών αξιών σε συνδυασμό με τις διαφορετικές κουλτούρες.
30
Τις ελλείψεις του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος προσπαθούν να καταγράψουν οι Αρχές σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το σύστημα. Ο υπουργός Παιδείας αποφάνθηκε ότι χρειάζεται περισσότερη έμφαση στον πυρήνα των βρετανικών αξιών σε συνδυασμό με τις διαφορετικές κουλτούρες.
Σε έκθεση που παρουσίασε επιτροπή του υπουργείου αναφέρεται ότι τα παιδιά σήμερα δεν μαθαίνουν αρκετά για τις βρετανικές αξίες, την ταυτότητα και την κουλτούρα της χώρας τους.
«Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να δημιουργεί δεσμούς μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων που αποτελούν αυτή τη χώρα» εξήγησε ο υπουργός Παιδείας Αλαν Τζόνσον.
Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι να εμπλουτιστεί το μάθημα της ιστορίας με αναφορές στην περίοδο της δουλείας και στο κίνημα για την καθολική ψηφοφορία.
«Η Βρετανία είναι έθνος που χτίστηκε από ανθρώπους διαφορετικών χωρών. Πιστεύω ειλικρινά ότι τα σχολεία πρέπει να ενισχύσουν τη διδασκαλία θεμάτων που αποτελούν τον πυρήνα των βρετανικών αξιών, αλλά την ίδια ώρα είναι απαραίτητη η δημιουργία κοινής ταυτότητας, ώστε να εκλείψει η άγνοια για το διαφορετικό.
» Μέχρι το 2010 ένα στα πέντε παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο θα προέρχονται από άλλη κουλτούρα. Αυτό είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα ανοχής και κατανοήσης σε νεαρή ηλικία» εξήγησε ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
- Κρήτη: «Φύγε, θα γίνει το κακό» – Οι εκκλήσεις της οικογένειας στον 20χρονο μετά το θανατηφόρο τροχαίο το 2023
- Ο Πολ Όστερ ήταν φίλος μου – H Σίρι Χούστβεντ μελετά την αγάπη και την απώλεια
- Χανταϊός: Νοσηλεύεται στη Ζυρίχη επιβάτης του MV Hondius – Τρία κρούσματα μεταφέρονται στην Ολλανδία
- Νέα Σμύρνη: Ολοκληρώνεται το γήπεδο «μπαλόνι» της οδού Ραιδεστού
- H Apple θα αποζημιώσει αγοραστές για τις διαφημίσεις «ανύπαρκτων» λειτουργιών ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442